Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Caiarossa Caiarossa 2018

CaiarossaCaiarossa 2018

Ekologisk

Italien, Toscana, 750 ml, 14,5%

Caiarossa er en af Toscanas mest personlige vine og en moderne klassiker. Vinen er en af de mest overkommelige af de såkaldte supertoscanere - altså vine fra Toscana, der i første omgang blev lavet med franske druesorter (eller kun sangiovese) i strid med gældende lovgivning. Caiarossa er en blandin ···

Stykvis

499 kr

/flaske
Kasse (6 st)

499 kr

/ flaske, i alt 2 994 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
Smagsnotat

Aromaen er stor og koncentreret frugtagtig med strejf af mørke bær og krydderier. Smagen er fyldig med en vis modenhed, afrundede tanniner og noter af eg, lakrids og tobak. Lang, tæt og koncentreret eftersmag med lag på lag af frugt.

Drickes
2021-2030
Alkoholindhold
14,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
96p

This is extremely perfumed with violets, sage, lavender, currants and berries. Fresh and vivid. Medium-to full-bodied with super refined tannins and fruit. So subtle and refined. This is really long and gorgeous. Goes on for minutes. A change in style from past vintages and I like it. 30% syrah, 30% cabernet franc, 16% cabernet sauvignon, 12% merlot 7% petit verdot and 5% sangiovese. From organically grown grapes. So hard not to drink now, but better after 2023.

WineAdvocate
95p

Tasted as an unfinished sample, the Caiarossa 2018 Caiarossa offers great insight into the forward-looking trajectory and the solid quality record of this gem of an estate on the Tuscan Coast. This is a blend of Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese, Syrah and Alicante, with the saturated and dark fruit aromas of the Cabernet grapes in pole position. A deep core of black fruit is backed by exotic spice, tar and sweet licorice at the back. The finest work here is to the tannins, which (like in the preview 2019 sample I also tasted) remain very smooth and taut, giving the wine an elegant but determined backbone.

WineSpectator
95p

Intense fruit flavors of blackberry, black currant, black cherry and spicy oak are the hallmarks of this red, which is balanced and well-integrated, fresh and long, but just needs two to three years to unwind. Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sangiovese and Alicante. Best from 2023 through 2043. 3,400 cases made, 1,100 cases imported. — BS

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Caiarossa er en af Toscanas mest personlige vine og en moderne klassiker. Vinen er en af de mest overkommelige af de såkaldte supertoscanere - altså vine fra Toscana, der i første omgang blev lavet med franske druesorter (eller kun sangiovese) i strid med gældende lovgivning. Caiarossa er en blanding af Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Sangiovese, Petit Verdot, Alicante lagret på franske lidt større fade - sk. tonneaux - og almindelige barriques (12-20 m tættere på afhængig af druesort). 30 procent af tønderne var nye. Det første år var 2003.

Producenten

Ejeren af Chateau Giscours købte en ejendom uden for Riparbella i det nordvestlige Toscana i slutningen af 1990'erne. Siden 2005 har det unge stjerneskud Dominique Genot (født i Bourgogne) med lang erfaring fra Alsace (Zind-Humbrecht) og Bordeaux (Ch Giscours) overtaget vinfremstillingen, og der er ikke gået lang tid, før verdens vinkritikere ser superlativer. vine.