Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Sangiobi Bianco 2020

CapAnnaSangiobi Bianco 2020

Italien, Toscana IGP, 750 ml, 13%

Klaserne sættes straks til side og mosten skilles fra skallerne efter nogle timer, hvorefter der gæres i ståltank ved lav temperatur (12-14 C) i ca. 1 måned. Derefter hviler vinen et par måneder på 11 hektoliter egetræsfade, indtil den sælges på markedet 6-7 måneder før høst.

Stykvis

139 kr

/flaske
Kasse (6 st)

139 kr

/ flaske, i alt 834 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2020

Smagsnotat

F Frugtagtig aroma med tydelige strejf af grønt æble og citrus, denne kommer igen i den friske smag, hvor der i den lange og behagelige eftersmag er en let pebret nuance.

Drickes
2021-2023
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klaserne sættes straks til side og mosten skilles fra skallerne efter nogle timer, hvorefter der gæres i ståltank ved lav temperatur (12-14 C) i ca. 1 måned. Derefter hviler vinen et par måneder på 11 hektoliter egetræsfade, indtil den sælges på markedet 6-7 måneder før høst.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html