Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Malvasia DOC Collio  2019

SchiopettoMalvasia DOC Collio 2019

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 14%

Malvasia Istriana er en af de historiske druesorter fra n Friulis bakker. Den trives godt med næringsfattig mergeljord med varm og solrig eksponering, hvor frugten kan modnes i lang tid. Druerne høstes i hånden, presses under lav temperatur og vinificeringen foregår i ståltank i otte måneder. Vinen ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Smagsnotat

Klassisk strågul farve med gylden st nk. Duften er frisk og fyldig, med antydninger af blomster, så tag frugt og havbrise. Smagen er tør, kraftfuld og lidt brændende, med klassiske toner af aromatisk stenfrugt, pære, æble balanceret af klar, ren syre. BEMRK! Luft vinen i et par timer, så den viser sit fulde potentiale.

Drickes
2023-2025
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

Vinous
92p

The 2019 Malvasia blends richness with freshness and a bit of tropical fruit to create an inviting bouquet. It’s sweetly floral and a bit exotic, showing ripe peaches and apricot, along with a contrasting wave of yellow citrus. The textures are silky, almost weighty at times, while finding balance through brisk acids, as notes of sour melon, savory herbs, mint, and candied ginger linger on the dramatically long finish. There are so many layers to this gorgeous Malvasia.

James Suckling
92p

It’s full-bodied, tangy and juicy with a salty and mineral finish. Very dry. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Malvasia Istriana er en af de historiske druesorter fra n Friulis bakker. Den trives godt med næringsfattig mergeljord med varm og solrig eksponering, hvor frugten kan modnes i lang tid. Druerne høstes i hånden, presses under lav temperatur og vinificeringen foregår i ståltank i otte måneder. Vinen bliver fyldig, kompleks og aromatisk.

Producenten

Det hele startede i 1970 i vinmarkerne omkring ærkebiskoppens palads i Capriva, afstået til Mario af kirken; vinmarker, som Mario totalrenoverede, og som endelig blev hans ejendom i 1989 efter mange forhindringer. Mario, der var fuldt ud klar over, at virksomhedens virkelige rigdom og styrke var jorden og planterne, forvandlede gammelt udyrket terræn til vinmarker, der blev blev gået i detaljer, han arbejdede hårdt for at gøre sine vinmarker unikke, og han udnyttede potentialet i 'Ponca' (typisk Friuli-terræn, der hovedsageligt består af ler og kalksten). Til sidst sluttede hans børn, Maria Angela, Carlo og Giorgio sig til ham for at drive virksomheden og fortsatte projektet med følsomhed og respekt, med kærlighed til tradition og ægte passion. I april 2014 kom virksomheden i hænderne på Rotolo-familien, som har til hensigt at holde Marios mission og produktive filosofi intakt for kontinuitetens skyld.
https://www.schiopetto.it/en/