Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Ribolla Gialla del Pompiere 2020

SchiopettoRibolla Gialla del Pompiere 2020

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13%

ett traditionel vin fra n Friuli, som bliver bedst, når druerne dyrkes i rgeljord. I Capriva blev druen kaldt en tidlig ribolla di Capriva. Det er den sidste hvide drue, der høstes i slutningen af september, altid i hånden og ved høj temperatur for at bevare de fine aromaer.

Stykvis

129 kr

/flaske Norm. Pris 159 kr
Kasse (6 st)

129 kr

/flaske, i alt 774 kr Norm. Pris 954 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Krydret
Årgang

2020

Smagsnotat

Halmgul f rg med gyllene st nk. Duften er frisk og lidt nøddeagtig, med antydninger af blomster, der vokser vildt. Tør, med en let blomstret tone, frisk syre og lang eftersmag.

Drickes
2021-2023
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p

A fresh ribolla with attractive phenolic character, as well as dried apple, pear and honeydew melon. It’s medium-bodied with a solid core of fruit and a flavorful finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

ett traditionel vin fra n Friuli, som bliver bedst, når druerne dyrkes i rgeljord. I Capriva blev druen kaldt en tidlig ribolla di Capriva. Det er den sidste hvide drue, der høstes i slutningen af september, altid i hånden og ved høj temperatur for at bevare de fine aromaer.

Producenten

Det hele startede i 1970 i vinmarkerne omkring ærkebiskoppens palads i Capriva, afstået til Mario af kirken; vinmarker, som Mario totalrenoverede, og som endelig blev hans ejendom i 1989 efter mange forhindringer. Mario, der var fuldt ud klar over, at virksomhedens virkelige rigdom og styrke var jorden og planterne, forvandlede gammelt udyrket terræn til vinmarker, der blev blev gået i detaljer, han arbejdede hårdt for at gøre sine vinmarker unikke, og han udnyttede potentialet i 'Ponca' (typisk Friuli-terræn, der hovedsageligt består af ler og kalksten). Til sidst sluttede hans børn, Maria Angela, Carlo og Giorgio sig til ham for at drive virksomheden og fortsatte projektet med følsomhed og respekt, med kærlighed til tradition og ægte passion. I april 2014 kom virksomheden i hænderne på Rotolo-familien, som har til hensigt at holde Marios mission og produktive filosofi intakt for kontinuitetens skyld.
https://www.schiopetto.it/en/