Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto M - Mario Schiopetto DOC Collio  2019

SchiopettoM - Mario Schiopetto DOC Collio 2019

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13%

Mario Schiopetto Græske klare og mineraldrevne vine i Friuli og Collio i det nordøstlige Italien. Ifølge James Suckling er ejendommens M en af de bedste hvidvine (hvis ikke den allerbedste!) i Italien. 'Il Mario' som det hedder af producenten er lavet med henblik på at vise den bedst mulige kvalitet ···

Stykvis

549 kr

/flaske
Kasse (6 st)

549 kr

/ flaske, i alt 3 294 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2019

Smagsnotat

Halmgul f rg med gr na st nk. Gener og kompleks aroma, med noter af moden frugt, lægeplanter, mandler og vaniljecreme osv. Meget frugtig smag, hvor frugtnoterne af friulanon matcher Rieslings kølige mineralitet og skaber en meget elegant balance. BEMRK! Luft vinen i et par timer, så den viser sit fulde potentiale.

Drickes
2023-2030
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC
Luft vinen
1-2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
97p

Lots of peach-pit, stone, sliced-apple, acacia and citrus aromas follow through to a full body with lovely polish and intensity. Lots of flint and stone. Very intense and steely. Gun metal. Dry finish. Delicious now, but will age very well in the future. Be patient. Needs two or three years to show its true self.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Mario Schiopetto Græske klare og mineraldrevne vine i Friuli og Collio i det nordøstlige Italien. Ifølge James Suckling er ejendommens M en af de bedste hvidvine (hvis ikke den allerbedste!) i Italien. 'Il Mario' som det hedder af producenten er lavet med henblik på at vise den bedst mulige kvalitet, som en Schiopetto-vin kan udvise. 'M 'st rfr Mario Schiopetto. Dette er den vin, som de nuværende Schiopetto-mænd og også børnene har skabt for at ære deres far. Det er også fløjens ubestridte hvide flagskib. I Gorizia blev Friulano-vinstokke (og noget Riesling) plantet allerede i 1954, hvilket gav anledning til vingårdens forside. Resultatet er en fantastisk vin, der er produceret i rustfri ståltanke og kun af de bedste.

Producenten

Det hele startede i 1970 i vinmarkerne omkring ærkebiskoppens palads i Capriva, afstået til Mario af kirken; vinmarker, som Mario totalrenoverede, og som endelig blev hans ejendom i 1989 efter mange forhindringer. Mario, der var fuldt ud klar over, at virksomhedens virkelige rigdom og styrke var jorden og planterne, forvandlede gammelt udyrket terræn til vinmarker, der blev blev gået i detaljer, han arbejdede hårdt for at gøre sine vinmarker unikke, og han udnyttede potentialet i 'Ponca' (typisk Friuli-terræn, der hovedsageligt består af ler og kalksten). Til sidst sluttede hans børn, Maria Angela, Carlo og Giorgio sig til ham for at drive virksomheden og fortsatte projektet med følsomhed og respekt, med kærlighed til tradition og ægte passion. I april 2014 kom virksomheden i hænderne på Rotolo-familien, som har til hensigt at holde Marios mission og produktive filosofi intakt for kontinuitetens skyld.
https://www.schiopetto.it/en/