Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto M - Mario Schiopetto DOC Collio Magnum 2018

SchiopettoM - Mario Schiopetto DOC Collio Magnum 2018

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 1500 ml, 13%

Il Mario som det kaldes af producenten er lavet med henblik på at vise den bedst mulige kvalitet, som en Schiopetto-vin kan udvise. M st rfr Mario Schiopetto. Dette er den vin, som de nuværende Schiopetto-mænd og også børnene har skabt for at ære deres far. Det er også fløjens ubestridte hvide flags ···

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2018

Smagsnotat

Elegant og frisk duft af rose, æble, hvide blomster med en nuance af honning og rigdom. Smagen er frisk, stringent og frisk med en eftersmag, der holder sig længe og byder på behagelige citrustoner. BEMRK! Luft vinen i et par timer, så den viser sit fulde potentiale.

Drickes
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
1500 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC
Luft vinen
1-2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
98p

Intense aromas of cherry blossom, violets and acacia with lemon grass and citrus, as well as hints of white peaches. Flint, too. Full-bodied, layered and flavorful. Extremely long and textured. Round and fine tannins. Flinty and creamy. Beautifully subtle.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Il Mario som det kaldes af producenten er lavet med henblik på at vise den bedst mulige kvalitet, som en Schiopetto-vin kan udvise. M st rfr Mario Schiopetto. Dette er den vin, som de nuværende Schiopetto-mænd og også børnene har skabt for at ære deres far. Det er også fløjens ubestridte hvide flagskib. I Gorizia blev der plantet Friulano-vinstokke (og noget riesling) allerede i 1954 på den bedste side af vingården. Resultatet af dette er en fantastisk vin, der produceres i rustfri ståltanke og kun i de bedste bjerge.

Producenten

Det hele startede i 1970 i vinmarkerne omkring ærkebiskoppens palads i Capriva, afstået til Mario af kirken; vinmarker, som Mario totalrenoverede, og som endelig blev hans ejendom i 1989 efter mange forhindringer. Mario, der var fuldt ud klar over, at virksomhedens virkelige rigdom og styrke var jorden og planterne, forvandlede gammelt udyrket terræn til vinmarker, der blev blev gået i detaljer, han arbejdede hårdt for at gøre sine vinmarker unikke, og han udnyttede potentialet i 'Ponca' (typisk Friuli-terræn, der hovedsageligt består af ler og kalksten). Til sidst sluttede hans børn, Maria Angela, Carlo og Giorgio sig til ham for at drive virksomheden og fortsatte projektet med følsomhed og respekt, med kærlighed til tradition og ægte passion. I april 2014 kom virksomheden i hænderne på Rotolo-familien, som har til hensigt at holde Marios mission og produktive filosofi intakt for kontinuitetens skyld.
https://www.schiopetto.it/en/