Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Friulano DOC Collio  2019

SchiopettoFriulano DOC Collio 2019

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13%

Druerne til Collio Friulano di Schiopetto kommer fra nye vinmarker i kommunen Capriva Del Friuli, der ligger i Friuli Venezia Giulia-regionen. Vinen er udelukkende fremstillet med Friulano-druer, der er høstet i hånden og gæret i rustfrit stål med temperaturkontrol og efterlades i otte måneder.

Stykvis

189 kr

/flaske
Kasse (6 st)

189 kr

/ flaske, i alt 1 134 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Smagsnotat

Klar strågul farve med guldgrå na st nk. Intens aroma af pærer og abrikoser, vilde blomster og et strejf af mandler. Smagen er tør, fyldig, velafbalanceret med klar syre, let marin salt og de samme toner som findes i duften. BEMRK! Luft vinen i et par timer, så den viser sit fulde potentiale.

Drickes
2021-2025
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
13ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p

Lots of peach-pit, almond, cantaloup and melon aromas follow through to a full body with creamy texture and a flinty finish. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne til Collio Friulano di Schiopetto kommer fra nye vinmarker i kommunen Capriva Del Friuli, der ligger i Friuli Venezia Giulia-regionen. Vinen er udelukkende fremstillet med Friulano-druer, der er høstet i hånden og gæret i rustfrit stål med temperaturkontrol og efterlades i otte måneder.

Producenten

Det hele startede i 1970 i vinmarkerne omkring ærkebiskoppens palads i Capriva, afstået til Mario af kirken; vinmarker, som Mario totalrenoverede, og som endelig blev hans ejendom i 1989 efter mange forhindringer. Mario, der var fuldt ud klar over, at virksomhedens virkelige rigdom og styrke var jorden og planterne, forvandlede gammelt udyrket terræn til vinmarker, der blev blev gået i detaljer, han arbejdede hårdt for at gøre sine vinmarker unikke, og han udnyttede potentialet i 'Ponca' (typisk Friuli-terræn, der hovedsageligt består af ler og kalksten). Til sidst sluttede hans børn, Maria Angela, Carlo og Giorgio sig til ham for at drive virksomheden og fortsatte projektet med følsomhed og respekt, med kærlighed til tradition og ægte passion. I april 2014 kom virksomheden i hænderne på Rotolo-familien, som har til hensigt at holde Marios mission og produktive filosofi intakt for kontinuitetens skyld.
https://www.schiopetto.it/en/