Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Rosso del Cerro 2019

CapAnnaRosso del Cerro 2019

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

Druesammensætningen består af mindst 90% sangiovese og resten merlot. Druerne kommer fra skråninger som er eksponeret mod sydøst. Jordbunden er leret og beliggende 250-300 m over havets overflade. Druemosten gennemgår en alkoholisk gæring med skindkontakt i 15-18 dage under temperaturkontrol. Deref ···

Stykvis

129 kr

/flaske
Kasse (6 st)

129 kr

/ flaske, i alt 774 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • And
  • Skovfugl
Årgang

2019

Smagsnotat

Friske og frugtige toner af kirsebær og hindbær og krydrede elementer blyantsspids. I smagen følger de friske kirsebær og en svag snert af lakrids i kombination med en lette tanniner i eftersmagen.

Drickes
2021-2026
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druesammensætningen består af mindst 90% sangiovese og resten merlot. Druerne kommer fra skråninger som er eksponeret mod sydøst. Jordbunden er leret og beliggende 250-300 m over havets overflade. Druemosten gennemgår en alkoholisk gæring med skindkontakt i 15-18 dage under temperaturkontrol. Derefter følger en spontan malolaktisk (æblesyregæring) gæring i ståltanke. Vinen lagres derefter i i 3-6 måneder på store Botti, 20-32 hl. af slovensk eg. Efter aftapning på flaske hviler vinen et par måneder inden den frigives på markedet ca. 6-8 måneder fra høsten.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html