Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino Riserva Magnum + Trälåda 2013

CapAnnaBrunello di Montalcino Riserva Magnum + Trälåda 2013

Italien, Brunello di Montalcino, 1500 ml, 14,5%

De nøje udvalgte druer kommer fra CapAnnas ældste vinmarker og kun fra den bedste høst. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skræl-maceration i 30-35 dage ved kontrolleret temperatur efter en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede kar på 10-25 hl slavosk eg, hvor den fik lov at ligge i mi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2013

Smagsnotat

Fantastisk duft af vilde hindbær, tranebær, tørret nektar og en svagt røget tone. Smagen er karakteristisk CapAnna - den er elegant, hvor de frugtagtige toner balanceres af en klar og velintegreret tanninstruktur og en livlig syre, der i eftersmagen er mineralsk og viser nuancer af cedertræ.

Drickes
2023-2040
Alkoholindhold
14,5%
Pakningsstørrelser:
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
95p

The 2013 Brunello di Montalcino Riserva is a beautiful creation that excels both in terms of intensity and complexity. The bouquet is profound and multilayered with thin and delicate layers of fruit that peel back with individual precision and personality. Ripe cherry fruit is carefully balanced against spice, tar and smoke. The wine also offers pretty details of crushed rock and dried garden herb. There´s a lot to keep your attention and win your affections. Some 6,900 bottles were made

Vinous
94p

Bright red. Perfumed red cherry, raspberry, sandalwood, flint and botanical herbs on the deep, perfumed nose. Then multilayered and dense, with complex and precise flavors of red fruits, balsamic oils and licorice, complicated by Indian spices. Finishes long, suave and mineral. An outstanding Riserva that, as usual in Capanna’s style, is not a super-fleshy, muscular body-builder type, but plays its cards on the side of penetrance and refinement.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De nøje udvalgte druer kommer fra CapAnnas ældste vinmarker og kun fra den bedste høst. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skræl-maceration i 30-35 dage ved kontrolleret temperatur efter en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede kar på 10-25 hl slavosk eg, hvor den fik lov at ligge i mindst 40 måneder, hvilket blev efterfulgt af mindst 15 måneder på flaske, før den frigives i januar det sjette år før høsten.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html