Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino 2017

CapAnnaBrunello di Montalcino 2017

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

De nøje udvalgte druer kommer fra CapAnnas ældste vinmarker. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skind-maceration i 30-35 dage med temperatur kontrolefterfulgt af en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede Fade (Botti) på 10-32 hl af slovensk-eg, hvor den har ligget og modnet i 34-38 må ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2017

Smagsnotat

Elegant, kompleks, frugtig og krydret aroma med strejf af kirsebær, solbær, roser og stjerneanis. Smagen er ungdommelig frisk med en klar og karakteristisk tanninstruktur, som sammen med dduften byder på, og bidrager til en eftersmag med lækre nuancer af kirsebær, kanel og roser.

Drickes
2023-2035
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p

Lots of ripe berries and sandalwood with nutmeg. It’s full-bodied with chewy tannins and a big, juicy finish. Needs time to soften. Chunky. Try after 2025.

Vinous
93p

The 2017 Brunello di Montalcino is smoky with peppery wild berries, crushed roses and hints of flowery underbrush. This coasts across the palate, with silky textures infused by saline-minerals and perfumed red fruits. There’s an almost-sultry character here, seductive, yet also rough around the edges, with nervous acids that nicely balance the silty tannins that it leaves behind. This is far from a classic style of Brunello, yet impossible to ignore, captivating to the senses and sure to provide a massive amount of pleasure over the medium term.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De nøje udvalgte druer kommer fra CapAnnas ældste vinmarker. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skind-maceration i 30-35 dage med temperatur kontrolefterfulgt af en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede Fade (Botti) på 10-32 hl af slovensk-eg, hvor den har ligget og modnet i 34-38 måneder, efterfulgt af mindst 6 måneder på flaske, inden frigivelse i januar, det femte år før høsten. 2017 begyndte køligt og regnfuldt, så blev det i juni blev ekstremt varmt og tørt, det resulterede i en tidlig start på høsten. Mange producenter rapporterede, at det var en af de mindste årgange nogensinde, også fordi producenterne på de højest beliggende vinmarker allerede havde mistet de første skud på grund af frost i april. September kom dog med noget tiltrængt regn, som var med til at balancere modenheden, inden vinmagerne gjorde deres sidste indsats i kældrene. Resultatet er en årgang med lavt udbytte, men det er en fyldig og volumiøs vin mes sunde tanniner, der skal have tid til at blive blødere. Selvom vinen ikke når de samme højder som den gjorde i 2015 og 2016, gav "Consorzio del Vino Brunello di Montalcino" 2017-årgangen en meget positiv firestjernet vurdering.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html