Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino 375 ml 2015

CapAnnaBrunello di Montalcino 375 ml 2015

Italien, Brunello di Montalcino, 375 ml, 14%

De nøje udvalgte druer til denne vin kommer fra CapAnnas ældste vinmarker. Druemosten starter en alkoholisk gæring med drueskallerne som foregår over 30-35 dage ved en kontrolleret temperatur efterfulgt af en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede Botti på 10-32 hl af slovensk eg, hvor den ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2015

Smagsnotat

Stor blomstret duft af viol og lavendel med nuancer af anis og vanilje. Understøttet af tørrede røde kirsebær og appelsinskal. I smagen fremstår de karakteristiske tanniner, som sammen med den indbydende frugtighed balanceres af klar syre, som giver en lang og fyldig eftersmag.

Drickes
2021-2030
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
375 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
96p

Plums and dried flowers with violets and lavender and hints of sandalwood. Full-bodied, dense and fruity with a big and juicy palate, yet the round and firm tannins hold it all together and give it form. Drink after 2021.

Vinous
95p

Bright deep red. Musky, bracing aromas and flavors of red cherry and orange peel, tarragon and violet. Full and tactile, with racy acidity giving the wine’s deep flavors real cut and grip. Finishes with lingering saline nuances on the clean, refined back end. A rather uncompromising style of Brunello, but very true to type; this will also age extremely well. Capanna has always made excellent solid, traditional Brunellos, but it strikes me as being an estate on a real roll of late.

Jeb Dunnuck
95p

The 2015 Brunello was aged for 40 months in classic Slavonian oak barrels and comes from the Montosoli area of Montalcino. It reveals a nose of anise, dried red cherry, thyme, and fresh flowers. The sunniness of the vintage is present without adding heft, followed by juicy cherry fruit on the midpalate, with fine grained, approachable tannins. Drink 2015 now or over the next 15 years.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De nøje udvalgte druer til denne vin kommer fra CapAnnas ældste vinmarker. Druemosten starter en alkoholisk gæring med drueskallerne som foregår over 30-35 dage ved en kontrolleret temperatur efterfulgt af en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede Botti på 10-32 hl af slovensk eg, hvor den fik lov til at ligge i 34-38 måneder, hvilket blev efterfulgt af mindst 6 måneder i flaske, inden den blev frigivet i januar det femte år efter høsten.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html