Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Julien Barrot AOC Chateauneuf du Pape Magnum 2016

Domaine La BarrocheJulien Barrot AOC Chateauneuf du Pape Magnum 2016

Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, 1500 ml, 14%

Druerne er håndplukket og sorteret to gange - den første i vingården og den anden, når de er ankommet til vingården. Vingården er designet med et underjordisk gravitationsfelt for en skånsom håndtering af druemosten. Vinproduktionen foregår i tulipanformede betontanke, hvor vinen får lov til at skal ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smagsnotat

Lort og koncentreret aroma med klare toner af mørke kirsebær, morbær, tørrede urter og hvid peber. Smagen er rigt fyldt med gener som frugtige og krydrede noter af bigarr er, solbær, skovhindbær og krydderurter krydret af en let m tanninstruktur, der fremhæves af en eftersmag med nuancer af hvid peber.

Drickes
2020-2040
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timme

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
95p

The quality of what could be considered the “entry-level” cuvée from Barrot is the equivalent of most estate’s top wine, and the 2016 Châteauneuf-du-Pape Signature delivers the goods again. It’s almost too good and certainly not far behind the Pure cuvée. A blend of 62% Grenache, 18% Mourvèdre, and the rest Cinsault, Syrah, Vaccarèse, and Clairette Rose, brought up in foudre and demi-muid, it sports a head-turning bouquet of kirsch liqueur, blackberries, crushed herbs, and pepper. With a big mid-palate, full body, ripe tannins, and a rocking finish, It is a no-brainer purchase that will keep for two decades.

Decanter
94p

Potpourri and dried Provençale herbs on the nose. In the mouth it is rounded, immediately juicy and intense, but piercingly fresh. A pâté de fruit, red and black fruit character on the palate is accompanied by very fine but ample tannins. It´s intense but lifted, structured, complete and harmonious. Very long and well balanced. All you could want in a classically-styled yet contemporary Châteauneuf.

Vinous
94p

Shimmering ruby. Powerful raspberry, boysenberry and floral scents show excellent clarity and take on subtle smoke and allspice nuances as the wine opens up. Juicy and penetrating on the palate, offering appealingly sweet red and blue fruit and spicecake flavors that deepen on the back half, with no loss of energy. Silky, well-knit tannins make a late appearance on a very long, seamless finish that emphatically echoes the floral and spice notes. This is an outstanding entry-level bottling.

WineAdvocate
93p

A terrific entry-level offering, the 2016 Chateauneuf du Pape Signature is a blend of 62% Grenache, 18% Mourvèdre, 12% Syrah, 6% Cinsault and 2% other varieties. It´s full-bodied and intense but silky and almost weightless, delivering wonderful, complex notes of cherries, raspberries and an array of dried spices and herbs.

WineSpectator
92p

Solid, with dark currant and blackberry fruit flavors laced with licorice snap, apple wood and warm tar notes. Very grounded in its grip through the finish, while the dark fruit notes keep pace.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne er håndplukket og sorteret to gange - den første i vingården og den anden, når de er ankommet til vingården. Vingården er designet med et underjordisk gravitationsfelt for en skånsom håndtering af druemosten. Vinproduktionen foregår i tulipanformede betontanke, hvor vinen får lov til at skalere i godt fire uger. De tulipanformede betontanke bruges til opbevaring. af en del af vinen, mens den resterende del efterlades i gamle 600-liters egetræsfade i 20 m, indtil den tappes på flaske uden filtrering. 62% Grenache, 18% Mourv dre, 12% Syrah, 6% Cinsault og 2% Vaccar se og 1% Clairette Rose.

Producenten

Domaine la Barroche aftappede sin første årgang i 2003, men Barrot-familien, der ejer ejendommen, flyttede til Chateauneuf-du-pape allerede i 1500-tallet. Gennem århundreder har de erhvervet sig vinmarker på de bedste steder på plateauet mellem Chateauneuf-du-pape og Courthezon. Druerne blev solgt i lang tid til de bedste forhandlere som Guigal og Chapoutier, indtil Julien Barrot, familiens søn, vendte tilbage til familiens ejendom efter at have studeret ønologi i Montpellier. Julien havde da også arbejdet som vinmager i Australien og som sommelier i det nordlige England og han vidste hvilket potentiale der var i de gamle vinmarker og var fast besluttet på at lave vin i verdensklasse. Succeserne har ikke ladet vente på sig, Robert Parker har blandt andet kaldt Domaine la Barroche for Chateauneuf-du-papes nye stjerne: "Julien Barrot er måske den mest passionerede og maniske vinmager, jeg har mødt, sandsynligvis på grund af hans unge alder og nyfundne evner. Han fortæller konstant om den elegance, han ønsker at opnå i sin Chateauneuf og om de tre vingårdsplaceringer på hver en hektar med over hundrede år gamle grenachestokke, der danner grundlag for alle de tre vine, han producerer, og som også udgør 100 pct. topvinen Pure. Domaine La Barroche vil uden tvivl fremstå som en af de hotteste konkurrenter til tronen i Chateauneuf-du-pape."
www.domainelabarroche.com