Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Liberty Magnum 2016

Domaine La BarrocheLiberty Magnum 2016

Frankrig, ?Vin de France, 1500 ml, 14%

Liberty en vin, der symboliserer Julien Barrots og Yannick Alliauds ønske om frihed. For at producere den vin, de ønsker, har de sat regionens klassificeringsregler til side og har i stedet ladet visdom, erfaring og kreativitet styre i form af at eksperimentere med druesorter og blande druer fra for ···

Stykvis

389 kr

/flaske
Kasse (6 st)

389 kr

/ flaske, i alt 2 334 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Årgang

2016

Smagsnotat

Vinen er klassificeret som 'Vin de France', men indeholder ikke en enkelt vin. Duften byder på rige og krydrede aromaer af morbær, hindbær, peber og kanel. Smagen er fyldig og velstruktureret, så du kan opleve de samme toner, der bydes på i duften og kombineres med en klar, men blød tanninstruktur, god syre og en fin mineralitet i eftersmagen.

Drickes
2020-2028
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
91p

In only its second vintage, Barroche´s 2016 Liberty Vin de France is a terrific wine, produced from a patch of 65-year-old vines in Côtes du Rhône and some declassified Châteauneuf-du-Pape. After spending 20 months in foudres and demi-muids, it was bottled less than a month before my visit. It´s medium to full-bodied, intense, firm and spicy, with herbal notes from the bit of Carignan in the blend, pinches of black pepper and cinnamon and crunchy red fruit.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Liberty en vin, der symboliserer Julien Barrots og Yannick Alliauds ønske om frihed. For at producere den vin, de ønsker, har de sat regionens klassificeringsregler til side og har i stedet ladet visdom, erfaring og kreativitet styre i form af at eksperimentere med druesorter og blande druer fra forskellige appellationer. Druerne til vinen vokser i den sydligste del af Rhindalen, ved siden af Châteauneuf de Gadagne og Crau-plat ni Châteauneuf du Pape. De gennemsnitlige 65-årige vinstokke vokser på terrasser, der er dækket af flodsten i en højde af 125 meter. Vinproduktionen foregår på underjordiske betonfade, hvor vinen får lov til at skalere i over fire uger. Derefter lagres den på gamle 600-liters egetræsfade i cirka 18 m, indtil vinen tappes på flaske uden filtrering.

Producenten

Domaine la Barroche aftappede sin første årgang i 2003, men Barrot-familien, der ejer ejendommen, flyttede til Chateauneuf-du-pape allerede i 1500-tallet. Gennem århundreder har de erhvervet sig vinmarker på de bedste steder på plateauet mellem Chateauneuf-du-pape og Courthezon. Druerne blev solgt i lang tid til de bedste forhandlere som Guigal og Chapoutier, indtil Julien Barrot, familiens søn, vendte tilbage til familiens ejendom efter at have studeret ønologi i Montpellier. Julien havde da også arbejdet som vinmager i Australien og som sommelier i det nordlige England og han vidste hvilket potentiale der var i de gamle vinmarker og var fast besluttet på at lave vin i verdensklasse. Succeserne har ikke ladet vente på sig, Robert Parker har blandt andet kaldt Domaine la Barroche for Chateauneuf-du-papes nye stjerne: "Julien Barrot er måske den mest passionerede og maniske vinmager, jeg har mødt, sandsynligvis på grund af hans unge alder og nyfundne evner. Han fortæller konstant om den elegance, han ønsker at opnå i sin Chateauneuf og om de tre vingårdsplaceringer på hver en hektar med over hundrede år gamle grenachestokke, der danner grundlag for alle de tre vine, han producerer, og som også udgør 100 pct. topvinen Pure. Domaine La Barroche vil uden tvivl fremstå som en af de hotteste konkurrenter til tronen i Chateauneuf-du-pape."
www.domainelabarroche.com