Château Cheval Blanc - den hvide hest - har været et navn i Bordeaux og Saint-Emilion siden 1832, da familien Ducasse købte jord fra den dengang meget store ejendom Château Figeac. Før dette vendepunkt hed gården Le Barrail de Cailloux (oversat til 'Den tynde med små sten' som hentyder til gårdens grusede jord). Ch. Figeac var på dette tidspunkt en kæmpe ejendom på 200 hektar ejet af grevinde Felicit de Carle-Trajet. Hun besluttede at sælge til forskellige interessenter, og det skete så, at de bedste endte hos Cheval Blanc. Som en kuriosum kan det nævnes, at det er som følge af dette masseudsalg, at små slotte i områder, der hører til kaldenavnet 'Figeac' dette var en tendens, som Cheval Blanc ikke fastholdt, da de efter deres indledende fremskridt bedst søgt at etablere sit eget ry som en kvalitetsproducent. Ved ægteskabet mellem Mille Ducasse og Jean Laussac-Fourcard indgik Cheval Blanc som medgift, og det var parret, der senere kom til at bygge selve slottet. De udnyttede også, at de godser, der i 1871 bestod af 41 hektar% i 2013, en størrelse der stadig er gældende i dag. Selv på dette tidspunkt blev Cheval Blanc betragtet som et af de store navne i Bordeaux. Da ejendommen ligger i Saint-Emilion og ikke på M dochalv ns, var det aldrig relevant for dem at være en del af 1855 Cru Class klassifikationen til verdensudstillingen i Paris. Ikke desto mindre gør de ikke store fremskridt takket være deres gode ry. Da Saint-Emilion modtog sin egen klassificering i 1920'erne, blev Cheval Blanc tildelt den højeste titel 'Grand Cru Class (A)'. Dette system skiftes hvert tiende år, og Cheval Blanc har altid formået at bevare sin værdifulde position. Hvordan fik Cheval Blanc sit gode ry? Allerede i 1860'erne var vingeskæreteknikken i højsædet og var formentlig det første slot, der indførte et system til afvanding i vingeskærene. Da medaljer begyndte at strømme ind, blev de sat på den nydesignede etiket. I moderne tid har dette ry overgået. Som en indikator for forbrugernes kærlighed til Cheval Blanc kan man sige, at en flaske Cheval Blanc fra 1947 blev sat på auktion for svimlende 304.375 dollars i 2015. I 1998 blev Cheval Blanc købt af Bernard Arnault og baron Albert Fr for omkring 135 millioner euro. . Pierre Lurton blev bedt om at tage sig af gårdens sk tsel et arbejde han i dag udfører sideløbende med garnernes øvrige ejendomme Ch teau d'Yquem, Château La Tour du Pin og Quinault l'Enclos. Derudover har Cheval Blanc interesser i Argentina, hvor de producerer Cheval des Andes-vinen. I 2009 blev Arnaults aktier i LVMH-koncernen købt for et uspecificeret beløb (rygterne siger, at prisen var 15 millioner euro pr. hektar). I 2011 stod den nye vingård klar. Denne spektakulære bygning, i modsætning til nogen anden i Bordeaux med sin dramatiske og levende arkitektur, er designet af Pritzker-vinderen Christian de Prtzamparc. Vine Cheval Blanc bliver nogle gange beskrevet som det bedste fra begge verdener, fordi det ligger lige på grænsen mellem Pomerol og Saint-Emilion, og mange mener, at deri ligger den hemmelige 'recept', der gør Cheval Blancs vine så exceptionelle. Cheval Blancs 39 hektar beplantede jord fordelt på 49% cabernet franc, 47% merlot og 4% cabernet sauvignon genplanter omkring en hektar hvert tredje år). Blænden i hvert enkelt område varierer afhængigt af rækkevidden. Andelen af gamle vinstokke er høj, gennemsnitsalderen er 45 år, men nogle parceller er mere end 100 år gamle. Selve vingerne består af en enkelt stor vingerække som er opdelt i 54 parceller, hvor den bedste placering vurderes at være i midten af vingerækken. Det er her jorden af dybblå ler bedst findes her, hvor de ældste cabernet franc-stammer er plantet. Den unikke jord på Cheval Blanc er opdelt i tre forskellige jordtyper; 40% af terroiret består af grusjorde med flere lag ler (inklusive blåler), 40% af terroiret består af dyb grusjord og 20% består af sandet lerjord. Det højeste punkt på kløfterne er 38 meter over havets overflade. I kælderen er der 52 temperaturkontrollerede og buede betonkar, der varierer i størrelse for at kunne vinificere hver grund for sig. Den malolaktiske gæring giver anledning til tanker. Vinen opbevares derefter i 100% ny eg i cirka 18 måneder inden aftapning. rligen sl pps omkring 8.00010.000 l dor. Der produceres også en anden vin under navnet Le Petit Cheval, som fik sin debut med rg ng i 1988. Under den katastrofale høst i 1991 blev der ikke lavet Cheval Blanc, og alle druer gik i den anden vin. Vinen er lagret på 50% ny eg. Produktionen er omkring 4.000 ld undtagen i rg ng 2015, hvor kvaliteten var så exceptionel, at alle druer gik direkte til den første vin, og der blev ikke produceret anden vin (de få druer, der ikke levede op til kvaliteten, blev solgt i løs vægt). Siden rg ng 2015 er der også produceret en hvidvin kaldet Le Petit Cheval Bordeaux Blanc. For at undgå at blive blandet med den anden vin er der brugt sølvtekst på etiketten og sølvfarvet korkfolie. Vinen blev oprindeligt lavet på 100 % sauvignon blanc, men det forventes, at millioner fra 2018 og frem vil udgøre 20 % af blandingen. Druerne kommer fra en 1,4 hektar stor vingård, der tidligere blev brugt af La Tour du Pin, som blev købt af Cheval Blanc i 2006. Vinen ses på fade uden malolaktisk gæring, hvorefter fadlagring foregår på tre store 400-liter. ekfat. De første 400 l'er forventes at udkomme i 2020 og vil højst sandsynligt være meget svære at få.
http://www.chateau-cheval-blanc.com/