Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Liberty 2019

Domaine La BarrocheLiberty 2019

Frankrig, Rhône, 750 ml, 14%

New argang of Liberty - vinen om symboliserer Julien Barrots og Yannick Alliauds ønske om frihed. Her har man lagt regionens klassificeringsregler til side og har i stedet ladet erfaring og kreativitet styre med druesorter fra flere forskellige appellationer. Druerne er høstet fra den sydligste del ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Smagsnotat

kke narre Vin de France på etiketten. Det er ikke en simpel vin men en fyldig vin med god struktur, karakter og bløde tanniner. Aromaerne af saftige brombær, violer og pebret urter i duften og smagen kombineret med den bløde struktur, livlige syre og den elegante mineralitet i eftersmagen trækker referencerne til en Châteauneuf-du-Pape.

Drickes
2022-2028
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p

All the colors of pepper and star-anise notes give this alternative “Chateauneuf” a very striking personality. A smoky note develops with aeration. Rich and concentrated, but with assertive tannins that brusquely push the wine over the palate. Still very young. Drinkable now, but best from 2024.

WineSpectator
90p

Friendly, forward style, with a mouth-filling core of crushed plum and boysenberry fruit laced with lavender and anise flavors. The juicy, open-knit finish has a nice savory edge. Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignano and Cinsault. Drink now. 1,000 cases made, 150 cases imported. — JM

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

New argang of Liberty - vinen om symboliserer Julien Barrots og Yannick Alliauds ønske om frihed. Her har man lagt regionens klassificeringsregler til side og har i stedet ladet erfaring og kreativitet styre med druesorter fra flere forskellige appellationer. Druerne er høstet fra den sydligste del af Rh-dalen ved siden af Gadagne- og Crau-plateauet i Châteauneuf du Pape. De gennemsnitlige 65 år gamle vinstokke vokser på terrasser, der er dækket af flodsten i en højde af 125 meter. Fordelingen mellem druesorterne er 55% Grenache, 18% Syrah 12% Mourv dre 10% Cinsault 5% Carignan Vinfremstillingen foregår på underjordiske betonfade, hvor vinen får lov at skalere i over fire uger. Efter gæring lagres den på gamle 600-liters egetræsfade i cirka 18 m, indtil vinen tappes på flaske uden filtrering.

Producenten

Domaine la Barroche aftappede sin første årgang i 2003, men Barrot-familien, der ejer ejendommen, flyttede til Chateauneuf-du-pape allerede i 1500-tallet. Gennem århundreder har de erhvervet sig vinmarker på de bedste steder på plateauet mellem Chateauneuf-du-pape og Courthezon. Druerne blev solgt i lang tid til de bedste forhandlere som Guigal og Chapoutier, indtil Julien Barrot, familiens søn, vendte tilbage til familiens ejendom efter at have studeret ønologi i Montpellier. Julien havde da også arbejdet som vinmager i Australien og som sommelier i det nordlige England og han vidste hvilket potentiale der var i de gamle vinmarker og var fast besluttet på at lave vin i verdensklasse. Succeserne har ikke ladet vente på sig, Robert Parker har blandt andet kaldt Domaine la Barroche for Chateauneuf-du-papes nye stjerne: "Julien Barrot er måske den mest passionerede og maniske vinmager, jeg har mødt, sandsynligvis på grund af hans unge alder og nyfundne evner. Han fortæller konstant om den elegance, han ønsker at opnå i sin Chateauneuf og om de tre vingårdsplaceringer på hver en hektar med over hundrede år gamle grenachestokke, der danner grundlag for alle de tre vine, han producerer, og som også udgør 100 pct. topvinen Pure. Domaine La Barroche vil uden tvivl fremstå som en af de hotteste konkurrenter til tronen i Chateauneuf-du-pape."
www.domainelabarroche.com