Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Juliette Blanc 2020

Chateau PesquieJuliette Blanc 2020

Frankrig, Rhône, 750 ml, 13%

Denne eksklusive cuve med en produktion på mindre end 2.000 flasker er en hyldest til Frédérics datter af samme navn, som er den første pige i Chaudi re-familien gennem de sidste to generationer. 2018 er det første år med denne nye cuvee. Denne blanding af clairette og grenache blanc skiller sig ud ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Smagsnotat

Duften byder på delikate aromaer af hvide ferskner, citrusskaller og ananas med lækre noter af kokosmælk og hvide blomster. Smagen er frisk og frugtig men syrlige toner citron, grapefrugt og eksotisk frugt. Den store syre vækker virkelig smagsløgene og til live og i den meget sunde eftersmag fremstår den et skønt salt udseende.

Drickes
2023-2030
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

WineEnthusiast
92p

Spine-tingling notes of lemon and crisp white grapefruit make Clairette (70%) the star of this blend with Grenache Blanc (30%). Vinified with just a small proportion of oak, its citrus and white-floral tones are sonorous and piercing. Full bodied yet svelte and thirst quenching, the wine drinks particularly well young but can hold through at least 2025.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Denne eksklusive cuve med en produktion på mindre end 2.000 flasker er en hyldest til Frédérics datter af samme navn, som er den første pige i Chaudi re-familien gennem de sidste to generationer. 2018 er det første år med denne nye cuvee. Denne blanding af clairette og grenache blanc skiller sig ud takket være sin søde og lette friskhed Jorden i vingården findes ca. 300 m .t. er kalkstensjord med lidt ler på. Druerne høstes om natten, så de kan plukkes ved en kølig temperatur. Gæring og lagring foregår i en betonfad (bortset fra 10 % af blandingen, som skal placeres i en 600 liters egetræsfad). Ingen malolaktisk gæring og aftappet efter Pesquies egen vurdering nu.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/