Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Terrasses Rouge 2020

Chateau PesquieTerrasses Rouge 2020

Ekologisk

Frankrig, Rhône, 750 ml, 13%

Vine i Terrasses-serien er blandinger af forskellige druesorter og jordbund, der er spredt ud over Chateau Pesquis vinmarker. Det skal afspejle den balance og generøsitet i terroiret, som det kølige klima omkring Mont Ventoux giver betingelser for. For i år sår vinen druerne grenache (60%) og syrah ···

Stykvis

119 kr

/flaske
Kasse (6 st)

119 kr

/ flaske, i alt 714 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • And
  • Skovfugl
Smagsnotat

Spicy, koncentreret aroma af mørk og r derefter bør med nuancer af sort peber og stjerneanis. Smagen er tydeligt frugtdrevet med strejf af kirsebær, solbær og hindbær, men krydrede strejf af tobak, provencalske urter og laks.

Drickes
2021-2024
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vine i Terrasses-serien er blandinger af forskellige druesorter og jordbund, der er spredt ud over Chateau Pesquis vinmarker. Det skal afspejle den balance og generøsitet i terroiret, som det kølige klima omkring Mont Ventoux giver betingelser for. For i år sår vinen druerne grenache (60%) og syrah (40%), som i Ventoux-terroiret giver udtryk for. for frugtighed og finesse. Efter at druerne er høstet, skæres klaserne af, og druerne knuses. For optimal farve og aroma udføres en femten dages peeling-maceration, som traditionelt efterfølges af en lang pause. Herefter klares vinen naturligt gennem en række dekantationer på udvalgte tidspunkter. På den måde undgås filtrering, så maksimalt af vinens aromaer bevares.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/