Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Quintessence Rouge 2019

Chateau PesquieQuintessence Rouge 2019

Ekologisk

Frankrig, Rhône, 750 ml, 15%

Chateau Pesquie er en af de bedste producenter i Ventoux (beliggende i Rhõne n ra Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og Vacqueyras). Quintessence er, som navnet antyder, en af ejendommens topvine. Vinen er lavet af 80 procent syrah og 20 procent grenache fra vinstokke, der er 50 år eller ældre og vokser ···

Stykvis

159 kr

/flaske
Kasse (6 st)

159 kr

/ flaske, i alt 954 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • And
  • Skovfugl
Årgang

2019

Smagsnotat

el vin med en tæt og kompleks frugt, der vidner om, at frugten kommer fra gamle stammer. Her er lag på lag af mørk frugt som solbær, kirsebær, violer og lakrids med en moden sort. God balance mellem frugt, fad og syre. Lang frugtig eftersmag med både kraft og elegance.

Drickes
2021-2036
Alkoholindhold
15%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
94p

Moving to the smaller production cuvées, the Syrah-dominated 2019 Ventoux Quintessence reveals a deeper ruby/plum color followed by a beautiful bouquet of smoked red and black fruits, gamey herbs, spring flowers, and an almost forest floor-like character. With considerable elegance on the palate, medium to full-bodied richness, and silky yet building tannins, this is straight-up classy stuff. It will benefit from a year or three of bottle age and drink nicely for a solid decade.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chateau Pesquie er en af de bedste producenter i Ventoux (beliggende i Rhõne n ra Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og Vacqueyras). Quintessence er, som navnet antyder, en af ejendommens topvine. Vinen er lavet af 80 procent syrah og 20 procent grenache fra vinstokke, der er 50 år eller ældre og vokser til en højde på 250-350 meter. Kun de bedste druer bruges. Efter støbning og knusning følger 3-4 ugers gæring og maceration i de åbne glas med lidt pumpning af mosten på skallen/j låget for mindre udvinding af farve og smag. Vinen lagres mellem 12-15 måneder på fade for at være 40 procent ny.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/