Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Quintessence Blanc 2020

Chateau PesquieQuintessence Blanc 2020

Ekologisk

Frankrig, Rhône, 750 ml, 13%

Quintessence Blanc er Chateau Pesquies for de mest hvide cuvée og produceres i meget små mængder (4.000-5.000 flasker/år) og er en vin med et frisk og elegant udtryk af roussane. Chaudiere-familien ønsker med denne vin at vise, at Ventoux-kalkstenene også er et fantastisk terroir til hvidvine. Vinma ···

Stykvis

159 kr

/flaske
Kasse (6 st)

159 kr

/ flaske, i alt 954 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2020

Smagsnotat

Kompleks aroma med aromaer af eksotiske frugter (ananas), hvide blomster og krydderier (safran, karry) Smagen er rig, fyldig, rund og afbalanceret på samme tid. Den store krop med sin klare frugtighed balanceres af en lige så stor syrlighed, hvor den aromatiske intensitet afsluttes med en flot nuance af salt.

Drickes
2022-2026
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
94p

I loved the 2020 Ventoux Quintessence Blanc, which reminds me of top Northern Rhône white with its ripe quince, honeyed citrus, flowers, and chalky minerality. It´s rich, medium to full-bodied, has good acidity, and a great finish. It´s going to shine on the dinner table and, I suspect, have over a decade of overall longevity.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Quintessence Blanc er Chateau Pesquies for de mest hvide cuvée og produceres i meget små mængder (4.000-5.000 flasker/år) og er en vin med et frisk og elegant udtryk af roussane. Chaudiere-familien ønsker med denne vin at vise, at Ventoux-kalkstenene også er et fantastisk terroir til hvidvine. Vinmarkerne med fattig kalkstensjord ligger på en skråning med en vestlig eksponering, i en højde af omkring 300 meter. På grund af druesorternes forskellige modningsbehov vinificeres roussanne (80%) og clairette (20%) separat. Roussanne, som modnes tidligt, koldblødes, presses derefter og gennemgår en gæring i 600-liters tønder og cement i 8 måneder. Den senere modne clairette følger så den samme vinfremstillingsproces, når den er klar. Ingen malolaktisk gæring og aftapning finder sted på Château Pesqui.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/