Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Ascensio 2017

Chateau PesquieAscensio 2017

Ekologisk

Frankrig, Rhône, 750 ml, 15%

Château Pesquies top-cuvée Ascensio består af 95% grenache (kun 20hl/ha) og 5% syrah. Navnet Ascensio er valgt for at fejre traditionen med at bestige Ventoux-bjerget. Vinmarkerne, som druerne vokser på, er op til 400 m over havets overflade, og jorden består primært af ler og kalksten. Ascensio pro ···

Stykvis

499 kr

/flaske
Kasse (3 st)

499 kr

/ flaske, i alt 1 497 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • And
  • Skovfugl
Årgang

2017

Smagsnotat

M rig frugtig og intens aroma af modne kirsebær og krydderier. Aroma og smag byder på toner som kirsebær, hindbær, kirch, sort peber og lakrids. God balance mellem koncentration i frugt og syre. Lang eftersmag med mineralitet, elegance og friskhed.

Drickes
2021-2030
Alkoholindhold
15%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sukkerindhold
2 g/l

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
94p

Even better, the 2017 Ventoux Ascensio is the old vine Grenache cuvée of the estate, and it’s a superstar in 2017. Inky colored, with tons of plum and violets fruits as well as notes of graphite, ground pepper, violets, and crushed rocks, it’s deep, full-bodied, and concentrated. This thrilling Grenache from the Ventoux will benefit from 2-3 years of bottle age and keep for a decade or more.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Château Pesquies top-cuvée Ascensio består af 95% grenache (kun 20hl/ha) og 5% syrah. Navnet Ascensio er valgt for at fejre traditionen med at bestige Ventoux-bjerget. Vinmarkerne, som druerne vokser på, er op til 400 m over havets overflade, og jorden består primært af ler og kalksten. Ascensio producerer kun de bedste og aldrig mere end 3.000 flasker. Druerne er plukket ved optimal modenhed i begyndelsen af oktober og kun de bedste druer bruges hvor omkring 70% skæres fra og den resterende del ses som hele klaser. Vinen gennemgår en lang gæring og skala-maceration (ca. 1 måned) i betontanke og der bruges slet ikke eg.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/