Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Artemia Rouge 2018

Chateau PesquieArtemia Rouge 2018

Ekologisk

Frankrig, Rhône, 750 ml, 14%

Château Pesquies Artemia er fremstillet af druer fra gamle, skæve grenache og syrah vinstokke. Dette for at vise det fantastiske potentiale, der findes i Ventoux-terroiret. Druerne (50 % syrah og 50 % grenache) kommer fra to vingede rødder, hvor grenachen kommer fra en af de højt placerede vingede r ···

Stykvis

269 kr

/flaske
Kasse (6 st)

269 kr

/ flaske, i alt 1 614 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • And
  • Skovfugl
Årgang

2018

Smagsnotat

Aromatisk og kompleks aroma af mørk frugt og en fin mineralitet. Aroma og smag byder på toner som brombær, kirsebær, stenstøv, ærter, violer og peberfrugter. God balance mellem frugt og syre. Lang frugtig eftersmag med både kraft, elegance og friskhed.

Drickes
2021-2030
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineEnthusiast
94p

This biodynamically farmed, single-vineyard blend of Syrah (75%) and Grenache (25%) offsets rich, spicy flavors of plum pudding and black figs against veins of crushed earth, granite and ore. It's a vibrant yet svelte red, supple in mouthfeel and tannins. Ready now, the wine should improve through 2028 and hold further. ANNA LEE C. IIJIMA

WineAdvocate
94p

Impressive as a prospective blend taken from equal proportions of barriques, demi-muids and tanks, the 2018 Ventoux Artemia boasts exuberant notes of cherries and blueberries accented by assertive notes of cracked pepper. It's full-bodied, creamy and lush, then firms up just enough on the finish to think it will have a decade of longevity.

Jeb Dunnuck
93p

A blend of 75% Syrah and 15% Grenache, the 2018 Ventoux Artemia was brought up in all in wood, 40% being new. This cuvée is mostly not destemmed and always seems to be the more Northern Rhône in the lineup. A Hermitage-like bouquet of smoked black fruits, smoked meat, violets, ground pepper, and bacon fat gives way to a medium to full-bodied, elegant, seamless red that has ample fruit, ripe tannins, and a great finish. It’s certainly an outstanding wine and I suspect will keep nicely for 10-12 years.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Château Pesquies Artemia er fremstillet af druer fra gamle, skæve grenache og syrah vinstokke. Dette for at vise det fantastiske potentiale, der findes i Ventoux-terroiret. Druerne (50 % syrah og 50 % grenache) kommer fra to vingede rødder, hvor grenachen kommer fra en af de højt placerede vingede rødder, som har form som et amfiteater med udsættelse mod sydøst og en jordbund, der nu består af en meget stenet kalkstensjord. Vinge rden med syrah ligger på ca 340 m. .H. og er vinklet lidt længere mod vest med en meget gammel alluvial jord.Druerne er håndplukket ved en optimal modenhed i begyndelsen af oktober og gennemgår en lang gæring og maceration på egetræsfade. Malolaktisk gæring forekommer også i tønder efter 18 måneder i ex tønder (50 % nye og 50 % om to og tre år) før aftapning.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/