Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Bernollin Montagny 1er Cru - Les Coères 2017

Domaine BernollinMontagny 1er Cru - Les Coères 2017

Frankrig, Montagny, 750 ml, 13%

Les Coéres er den største premier cru-vingård i Montagny og dækker 31,7 ha, hvoraf Domaine Albert Sounit giver omkring 1 ha, hvor tre af fire parceller (del af en vingård) ligger mellem 220 og 300 m. .h. . Jorden består af kalksten med et tyndt lag ler, sand og sten. Den fjerde og højest beliggende ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2017

Smagsnotat

Vine har en intens aroma af friske grønne æbler og pærer med en blomsteragtig og krydret nuance af hvide blomster og fennikel, struktur og friskhed.

Drickes
2023-2026
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
7-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Les Coéres er den største premier cru-vingård i Montagny og dækker 31,7 ha, hvoraf Domaine Albert Sounit giver omkring 1 ha, hvor tre af fire parceller (del af en vingård) ligger mellem 220 og 300 m. .h. . Jorden består af kalksten med et tyndt lag ler, sand og sten. Den fjerde og højest beliggende plot har en jord bestående af Kimmeridgian og Bajocian kalksten, som giver vinen en intens mineralsk karakter.Alle druer høstes og sorteres i hånden. For at understrege mineraliteten og de rene frugttoner vinificeres 70% afLes Co res i rustfri ståltanke ved lave temperaturer (ca. 14 grader). De resterende 30% er vinificeret i tt ristede 300-liters fade af fransk eg. Gæringen foregår gennem huslig gæring, alkoholgæringen efterfølges af en malolaktisk gæring og en fadgæring med gæringen i 8-9 måneder for at give vinen mere krop og konsistens. Herefter tilbringer vinen 2 måneder i rustfri ståltanke for at klare vinen, inden den tappes på flaske uden filtrering.

Producenten

Domaine Bernollin er ejet af Bourgogne-huset Maison Albert Sounit og består af 14 hektar vinmarker i Montagny og Rully. Maison Albert Sounit overtog i 2005 og siden er produktionen blevet omlagt med respekt for miljø og omgivelser. I dag foregår produktionen efter reglerne omfattet af Agriculture Reason, og der bruges kun naturlig og organisk gødning. Maison Albert Sounit køber druer fra flere appellationer i C te Chalonnaise. Disse druer høstes så vidt muligt af Domaine Bernollins høstteam og alle druerne er vinificeret på Domaine Bernollin efter samme filosofi som Domaine Bernollins egne druer. Alle druer til Cr mant de Bourgogne samt druerne til hvide og derefter stille vine høstes i hånden. Under gæringen bruges druernes naturlige gær og aftapningen af husets hvidvine og stillevine foregår uden filtrering.
https://albert-sounit.fr