Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Julien Barrot AOC Chateauneuf du Pape Magnum 2017

Domaine La BarrocheJulien Barrot AOC Chateauneuf du Pape Magnum 2017

Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, 1500 ml, 14%

Druerne er håndplukket fra vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 70 år og sorteret to gange - den første i vingården og den anden, når de er ankommet til vingården. Vingården er designet med et underjordisk gravitationsfelt for en skånsom håndtering af druemosten. Vinproduktionen foregår i t ···

Stykvis

675 kr

/flaske
Kasse (6 st)

675 kr

/ flaske, i alt 4 050 kr
Smagsnotat

L Stor og frugtig aroma med gener som toner af brombær, store ribs og krydrede nuancer af stjerneanis og hvid peber. Smagen er rigeligt fyldig med de frugtige og krydrede noter, der findes i aromaen, som balanceres af en behagelig mantinstruktur, som igen fremhæves af en frisk eftersmag med nuancer af salmiak og hvid peber.

Drickes
2020-2040
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timme

Så tycker experterna

Decanter
95p

Low yields of just 25hl/ha in 2017 from this 100-year-old Grenache vineyard, planted on sand at the intersection of lieux-dits Grand Pierre, Rayas and Pointu. The fruit is partly destemmed and fermented in concrete, then aged in foudre for 18 months. The aroma is pure damson and plum, lifted with some violet. The palate is full-bodied but not massive, with sweet, juicy plum and raspberry eau-de-vie flavours and good acidity. It´s a clear, sprightly, sweetly-fruited style with good length of red fruit flavour, and some alcohol sweetness but no heat. Just 3,000 bottles made

WineAdvocate
93p

Replacing the Signature bottling, winemaker Julien Barrot has now put his name on the estate´s entry-level Châteauneuf du Pape. The 2017 Chateauneuf du Pape Julien Barrot is a fine effort, combining black cherries and red raspberries on the nose and backing the impressive fruit with ample weight, a plush, velvety texture and great purity and length on the finish. It should drink well for a decade or more.

Vinous
93p

Bright magenta. Heady, spice-accented boysenberry and cherry aromas are complicated by suave lavender and Asian spice nuances. Seamless, deep and appealingly sweet, offering intense, mineral-laced red and blue fruit liqueur, spicecake and floral pastille flavors underscored by a vein of juicy acidity. Finishes smooth and impressively long, displaying harmonious tannins and persistent florality.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne er håndplukket fra vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 70 år og sorteret to gange - den første i vingården og den anden, når de er ankommet til vingården. Vingården er designet med et underjordisk gravitationsfelt for en skånsom håndtering af druemosten. Vinproduktionen foregår i tulipanformede betontanke, hvor vinen får lov til at skalere i godt fire uger. De tulipanformede betontanke bruges til opbevaring. af en del af vinen, mens den resterende del efterlades i gamle 600-liters egetræsfade i 20 m, indtil den tappes på flaske uden filtrering. 60% Grenache, 19% Mourv dre, 13% Syrah, 6% Cinsault og 1% Vaccar se og 1% andre druesorter.

Producenten

Domaine la Barroche aftappede sin første årgang i 2003, men Barrot-familien, der ejer ejendommen, flyttede til Chateauneuf-du-pape allerede i 1500-tallet. Gennem århundreder har de erhvervet sig vinmarker på de bedste steder på plateauet mellem Chateauneuf-du-pape og Courthezon. Druerne blev solgt i lang tid til de bedste forhandlere som Guigal og Chapoutier, indtil Julien Barrot, familiens søn, vendte tilbage til familiens ejendom efter at have studeret ønologi i Montpellier. Julien havde da også arbejdet som vinmager i Australien og som sommelier i det nordlige England og han vidste hvilket potentiale der var i de gamle vinmarker og var fast besluttet på at lave vin i verdensklasse. Succeserne har ikke ladet vente på sig, Robert Parker har blandt andet kaldt Domaine la Barroche for Chateauneuf-du-papes nye stjerne: "Julien Barrot er måske den mest passionerede og maniske vinmager, jeg har mødt, sandsynligvis på grund af hans unge alder og nyfundne evner. Han fortæller konstant om den elegance, han ønsker at opnå i sin Chateauneuf og om de tre vingårdsplaceringer på hver en hektar med over hundrede år gamle grenachestokke, der danner grundlag for alle de tre vine, han producerer, og som også udgør 100 pct. topvinen Pure. Domaine La Barroche vil uden tvivl fremstå som en af de hotteste konkurrenter til tronen i Chateauneuf-du-pape."
www.domainelabarroche.com