Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Julien Barrot AOC Chateauneuf du Pape 2019

Domaine La BarrocheJulien Barrot AOC Chateauneuf du Pape 2019

Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14%

Druerne er håndplukket fra vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 70 år og sorteret to gange - den første i vingården og den anden, når de er ankommet til vingården. Vingården er designet med et underjordisk gravitationsfelt for en skånsom håndtering af druemosten. Vinproduktionen foregår i t ···

Stykvis

325 kr

/flaske
Kasse (6 st)

325 kr

/ flaske, i alt 1 950 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Smagsnotat

Stor og frugtig aroma med gener som toner af brombær, store ribs og krydrede nuancer af stjerneanis og hvid peber. Smagen er rigeligt fyldig med de frugtige og krydrede noter af den, der findes i aromaen, som balanceres af en behagelig mantinstruktur, som igen fremhæves af en frisk eftersmag med nuancer af salmiak og hvid peber.

Drickes
2025-2040
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
94p

Beautiful nose of black fruit with licorice, spice and a hint of raw meat. So accessible, thanks to the very fine tannins that fill out the generous body exactly. This glides over your palate. So many subtle spicy and meaty nuances at the long, refined finish. Drink or hold.

WineSpectator
94p

Lavender, pastis and warm stone notes liberally infuse a core of steeped cherry and plum paste flavors in this red, with everything knitting steadily through the finish, which features an encore of grippy, mouth-coating fruit. Textbook, gutsy-edged Châteauneuf-du-Pape. Grenache, Syrah and Mourvèdre. Best from 2023 through 2035. 2,500 cases made, 400 cases imported. — JM

Jeb Dunnuck
92p

The classic release from this great estate, the 2019 Châteauneuf Du Pape Cuvée Julien Barrot is 60% Grenache, 19% Mourvèdre, and the rest Syrah and other permitted varieties. Black cherries, blackberries, graphite, peppery garrigue, and ample chalky minerality define this beauty, and it's medium to full-bodied, with a wonderful mid-palate, building structure, and outstanding length. It's a great 2019 that needs 2-4 years of bottle age to integrate its structure but will have 10-15+ years of prime drinking.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne er håndplukket fra vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 70 år og sorteret to gange - den første i vingården og den anden, når de er ankommet til vingården. Vingården er designet med et underjordisk gravitationsfelt for en skånsom håndtering af druemosten. Vinproduktionen foregår i tulipanformede betontanke, hvor vinen får lov til at skalere i godt fire uger. De tulipanformede betontanke bruges til opbevaring. af en del af vinen, mens den resterende del efterlades i gamle 600-liters egetræsfade i 20 m, indtil den tappes på flaske uden filtrering. 60% Grenache, 19% Mourv dre, 13% Syrah, 5% Cinsault og 1% Vaccar se og 2% andre druesorter.

Producenten

Domaine la Barroche aftappede sin første årgang i 2003, men Barrot-familien, der ejer ejendommen, flyttede til Chateauneuf-du-pape allerede i 1500-tallet. Gennem århundreder har de erhvervet sig vinmarker på de bedste steder på plateauet mellem Chateauneuf-du-pape og Courthezon. Druerne blev solgt i lang tid til de bedste forhandlere som Guigal og Chapoutier, indtil Julien Barrot, familiens søn, vendte tilbage til familiens ejendom efter at have studeret ønologi i Montpellier. Julien havde da også arbejdet som vinmager i Australien og som sommelier i det nordlige England og han vidste hvilket potentiale der var i de gamle vinmarker og var fast besluttet på at lave vin i verdensklasse. Succeserne har ikke ladet vente på sig, Robert Parker har blandt andet kaldt Domaine la Barroche for Chateauneuf-du-papes nye stjerne: "Julien Barrot er måske den mest passionerede og maniske vinmager, jeg har mødt, sandsynligvis på grund af hans unge alder og nyfundne evner. Han fortæller konstant om den elegance, han ønsker at opnå i sin Chateauneuf og om de tre vingårdsplaceringer på hver en hektar med over hundrede år gamle grenachestokke, der danner grundlag for alle de tre vine, han producerer, og som også udgør 100 pct. topvinen Pure. Domaine La Barroche vil uden tvivl fremstå som en af de hotteste konkurrenter til tronen i Chateauneuf-du-pape."
www.domainelabarroche.com