Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Fiancee Châteauneuf-du-Pape Magnum 2019

Domaine La BarrocheFiancee Châteauneuf-du-Pape Magnum 2019

Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, 1500 ml, 14%

Fiancee Châteauneuf-du-Pape, som kun laves i de bedste varianter, senest i 2016, kombinerer to tilsyneladende i kvalitet ret forskellige druer: 100 år gammel grenache og ung syrah. I denne vin supplerer disse to druer dog hinanden på en fantastisk fin måde, en blanding af fylde og modenhed og ungdom ···

Stykvis

1 049 kr

/flaske
Kasse (3 st)

1 049 kr

/ flaske, i alt 3 147 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Årgang

2019

Smagsnotat

L Stor og frugtig aroma med gener som toner af brombær, store ribs og krydrede nuancer af stjerneanis og hvid peber. Smagen er rigeligt fyldig med de frugtige og krydrede noter, der findes i aromaen, som balanceres af en behagelig mantinstruktur, som igen fremhæves af en frisk eftersmag med nuancer af salmiak og hvid peber.

Drickes
2025-2040
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
96p

This delivers a big burst of juicy raspberry and boysenberry purée flavors, lined with dark licorice and pastis notes while roasted applewood and fruitcake fill in through the juicy, yet focused finish. Excellent underlying energy throughout, with a long bolt of graphite giving it all support. Best from 2024 through 2038. 250 cases made

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fiancee Châteauneuf-du-Pape, som kun laves i de bedste varianter, senest i 2016, kombinerer to tilsyneladende i kvalitet ret forskellige druer: 100 år gammel grenache og ung syrah. I denne vin supplerer disse to druer dog hinanden på en fantastisk fin måde, en blanding af fylde og modenhed og ungdommelig friskhed, der giver en silkeblød blanding af kraft og finesse med frisk frugtaroma, blomster og krydderier. 50% Syrah fra n Cabrieres vingård, som bidrager med aromaer af frugt, kraft, farve og kakao. 50% Grenache fra n 100 år gamle vinstokke i Grand Pierre / Rayas, Palestor og Terres Blanches vingerøde gener, der giver koncentration, finesse og fantastisk blødhed. Druerne høstes i hånden, og der foregår en omhyggelig dobbeltsortering i vingården. Undermodne stilke sorteres fra. Vinificeringen foregår i underjordiske betonkar, hvor der udføres en skånsom ekstraktion, hvor vinen skal holde sig med skindet i mere end fire uger. Efter gæring hviler vinen på små gamle fade og 600 liters barriques i cirka 18 måneder. Vinen filtreres ikke før aftapning.

Producenten

Domaine la Barroche aftappede sin første årgang i 2003, men Barrot-familien, der ejer ejendommen, flyttede til Chateauneuf-du-pape allerede i 1500-tallet. Gennem århundreder har de erhvervet sig vinmarker på de bedste steder på plateauet mellem Chateauneuf-du-pape og Courthezon. Druerne blev solgt i lang tid til de bedste forhandlere som Guigal og Chapoutier, indtil Julien Barrot, familiens søn, vendte tilbage til familiens ejendom efter at have studeret ønologi i Montpellier. Julien havde da også arbejdet som vinmager i Australien og som sommelier i det nordlige England og han vidste hvilket potentiale der var i de gamle vinmarker og var fast besluttet på at lave vin i verdensklasse. Succeserne har ikke ladet vente på sig, Robert Parker har blandt andet kaldt Domaine la Barroche for Chateauneuf-du-papes nye stjerne: "Julien Barrot er måske den mest passionerede og maniske vinmager, jeg har mødt, sandsynligvis på grund af hans unge alder og nyfundne evner. Han fortæller konstant om den elegance, han ønsker at opnå i sin Chateauneuf og om de tre vingårdsplaceringer på hver en hektar med over hundrede år gamle grenachestokke, der danner grundlag for alle de tre vine, han producerer, og som også udgør 100 pct. topvinen Pure. Domaine La Barroche vil uden tvivl fremstå som en af de hotteste konkurrenter til tronen i Chateauneuf-du-pape."
www.domainelabarroche.com