Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape 2007

Chateau de BeaucastelChateauneuf-du-Pape 2007

Ekologisk

Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14,5%

Argangen 2007 fra klassisk Rhõneproducent Château du Beaucastel. Vinmarkerne, hvor druerne til denne vin høstes, er en lappet afgrøde af Rhõnedalens til ti 13 druesorter og består af i alt 70 hektar. Jorden består af sand, ler og kalkholdig jord dækket med de typiske klynger af store runde sten - s ···

Stykvis

949 kr

/flaske
Kasse (6 st)

949 kr

/ flaske, i alt 5 694 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Smagsnotat

Aromaen er flot udviklet med aromaer af modne hindbær, brombær, krydderier og hvid peber. Smagen er fyldig og afbalanceret med en høj frugtkoncentration, velintegrerede tanniner og en lang, krydret eftersmag.

Drickes
2021-2030
Alkoholindhold
14,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timma

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
96p

A straight up, phenomenal wine, this bottle of 2007 Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape was double decanted (poured into a decanter and then back into the bottle) 12 hours prior to drinking and boasted gorgeous aromatics (blackberry, cassis, lavender, garrigue and roasted meat), full bodied power, serious concentration and unreal purity. Very polished and almost civilized by Beaucastel standards, this beauty should drink beautifully for 3 decades. Wow.

WineAdvocate
96p

Beaucastel’s 2007 Chateauneuf du Pape has turned out even better out of bottle than I predicted. An inky/ruby/purple color is followed by a glorious nose of blue and black fruits, truffles, pen ink, licorice, and meat juices as well as glorious levels of acidity and sweet tannin, buttressing the fruit’s fabulous freshness and vibrancy. This full-bodied effort still displays considerable tannin, no doubt because of the relatively high Mourvedre content. It should resolve its tannins in 2-4 years, and last for 25 or more.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Argangen 2007 fra klassisk Rhõneproducent Château du Beaucastel. Vinmarkerne, hvor druerne til denne vin høstes, er en lappet afgrøde af Rhõnedalens til ti 13 druesorter og består af i alt 70 hektar. Jorden består af sand, ler og kalkholdig jord dækket med de typiske klynger af store runde sten - såkaldte galeter. Disse sten fungerer som et element og opvarmes i løbet af dagen fra solen ligesom dem, der forsyner vinstokkene i løbet af natten. Efter høst og omhyggelig udvælgelse vinificeres druerne på henholdsvis eg og cement afhængigt af druesorternes forskellige karakteristika. Derefter laves den endelige blanding og vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.

Producenten

Domaines Perrin er i dag et stort apparat, specielt dedikeret til vine til ns dra Rh ne. Familiens mest kendte ejendom er uden tvivl Ch teau de Beaucastel i Ch teauneuf-du-Pape. Brødrene Jean-Pierre og Francois Perrin nærmer sig efterhånden pensionering, deres sønner fylder mere og mere på mere parket i driften af denne enkeltejendom. Du har en fantastisk portefølje af vine, fra prisvenlige vine til topvine i verdensklasse. Selvom dette er en traditionel virksomhed, er Perrins bemærkninger bemærkelsesværdigt fleksible, hvis de føler, at kvaliteten kan forbedres. Domaines Perrin omfatter i dag også en stor ejendom i Vinsobres, i C tes de Ventoux og Tablas Creek i Californien. Ch teau Beauacastel er en af de få ejendomme, der dyrker alle 13 af de 13 druesorter i Ch teauneuf-du-Pape. Deres vinger er placeret på overfladen af den klassiske jord, som består af runde solreflekterende sten (galets roul s) på overfladen over sand, ler og kalksten. Allerede i 1950'erne begyndte man at køre helt økologisk i vingerne. Det er så, at vinene rb den koncentrerede og finesserige blandt andet takket være den store andel af mourvedre - omkring 30% - i den endelige blanding (i den sædvanlige Ch teauneuf-du-Papen). Dens stramme garvesyre er rygraden og modstandsdygtig over for oxidation, som hjælper Beaucastel med at ældes yndefuldt. Grenache (30%) bidrager til en varmende fornemmelse af moden frugt og en fløjlsblød fornemmelse i munden. Syrah til 10%, og muscardin og vaccarese med ca. 5% hver, tilfører farve og krydret duft og øger samtidig lagringspotentialet. 5% cinsault indtil den er blødgjort og dens specielle duft. Resten består af små mængder af de øvrige syv til ti varianter. De tilføjer en ekstra del af graciens kompleksitet, der gør Ch teau de Beaucastel til sådan en ekstraordinær vin. De fleste af druesorterne gæres separat, indtil den malolaktiske gæring er afsluttet. Derefter blandes de efter omfattende test. Den unge vin modner på store egetræsfade på 40 hektoliter i omkring 12 m. Klaring udføres med æggehvider, hvorefter vinen tappes på flaske og efterlades til opbevaring i en Beaucastel-kælder, inden den sælges. Enestående er også vinen Hommage Jacques Perrin, som er en cuv ep-drue til meget gamle træstammer. Det er domineret af mourv dre. Producenten oplyser, at deres vine er lavet uden animalske produkter og derfor egner sig til dig, der er veganer.
http://www.beaucastel.com/