Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
J.M. Goulard La Sereine

J.M. GoulardLa Sereine

Frankrig, Champagne, 750 ml, 12%

Det er lige nord for Montaigne de Reims i den lille maleriske landsby Prouilly, at vi finder denne stigende stjerne. JM Goulard drives i dag af den unge og dynamiske Damien Goulard, der laver håndværksmæssig, velsmagende og elegant chapagne. Le Sereine er hans non-vintage og har været lagret i minds ···

Stykvis

249 kr

/flaske
Kasse (6 st)

249 kr

/ flaske, i alt 1 494 kr
Smagsnotat

Frisk for en dejlig duft af citrus, hindbær, hvide blomster og kandiseret appelsinskal. Smagen er frisk og driver mig med nogle eksotiske elementer som toner af hvid fersken og mango sammen med en velafbalanceret syre med en fløjlsblød og sund finish. En meget flot non vintage fra Damien Goulard.

Drickes
Alkoholindhold
12%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sukkerindhold
7 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
90p

Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, lime, våt sten, krita och mineraler. Drick 19-24.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det er lige nord for Montaigne de Reims i den lille maleriske landsby Prouilly, at vi finder denne stigende stjerne. JM Goulard drives i dag af den unge og dynamiske Damien Goulard, der laver håndværksmæssig, velsmagende og elegant chapagne. Le Sereine er hans non-vintage og har været lagret i mindst 40 måneder før den blev frigivet på markedet og er en blanding af de tre store champagne druer Pinot Noir (35%), Pinot Meunier (35% hvoraf 10% er fad). lagret) og 30% Chardonnay.

Producenten

Den lille familieejede avler J.M. Goulard drives af Jean-Marie Goulard, hans kone Martine og deres tre sønner Sébastien, Damien og Sylvain, som alle er involveret i vinfremstillingen. Men i nogle år efterhånden har det været Damien Goulard, der i stigende grad har overtaget ledelsen af ejendommen. De arbejder med såkaldt "sustainable winemaking", hvor de bruger kemisk bekæmpelse i vinmarkerne så lidt som muligt - og Damein overvejer i stigende grad at gå over til helt økologisk landbrug. Vingården ligger på bjerget Saint-Thierry i den lille landsby Prouilly lige nord for Montaigne de Remis hvor jorden består af sandet lerjord og kalkholdigt ler. Denne kombination og veldrænet jord, siger de, er hemmeligheden bag vinenes tydelige syrlighed og frugtkoncentration. Det er pinot noir og pinot meunier marker, og Goulard er specialister i netop meunier. Druerne håndhøstes tidligt på sæsonen og gæres derefter på egetræsfade, hvor de gennemgår malolaktisk gæring. Hele familien samles, når det er tid til at lave den årlige blanding sammen smager de alle komponenterne, de forskellige vingårdstilstande, de forskellige tønder, de forskellige druer og de forskellige reservevine. Når de er tilfredse, tappes vinene på flaske og får derefter lov til at hvile på deres gærbundfald i mindst 24 måneder hvilket er dobbelt så lang tid, som champagneloven foreskriver. Goulard laver ret stærke og vinøse champagner, der kombinerer kraft og elegance. J.M Goulard er medlem af den prestigefyldte Club Trésors de Champagne, som består af 29 små kvalitetsavlere, som udgiver deres bedste vine under et særligt klubmærke og på en speciel flaske. Alle vinene er altid årgangschampagner, der skal komme fra deres egne plantager, være fremragende eksempler på deres terroir, godkendt af en jury bestående af ønologer og branchefolk under en blindsmagning og kun lavet i gode høstår.
http://champagne-goulard.com/index-en.html