Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
J.M. Goulard  2016

J.M. Goulard 2016

Frankrig, Champagne, 750 ml, 12%

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Milde oste
  • Velkomstdrink
Årgang

2016

Smagsnotat

Drickes
Alkoholindhold
12%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Den lille familieejede avler J.M. Goulard drives af Jean-Marie Goulard, hans kone Martine og deres tre sønner Sébastien, Damien og Sylvain, som alle er involveret i vinfremstillingen. Men i nogle år efterhånden har det været Damien Goulard, der i stigende grad har overtaget ledelsen af ejendommen. De arbejder med såkaldt "sustainable winemaking", hvor de bruger kemisk bekæmpelse i vinmarkerne så lidt som muligt - og Damein overvejer i stigende grad at gå over til helt økologisk landbrug. Vingården ligger på bjerget Saint-Thierry i den lille landsby Prouilly lige nord for Montaigne de Remis hvor jorden består af sandet lerjord og kalkholdigt ler. Denne kombination og veldrænet jord, siger de, er hemmeligheden bag vinenes tydelige syrlighed og frugtkoncentration. Det er pinot noir og pinot meunier marker, og Goulard er specialister i netop meunier. Druerne håndhøstes tidligt på sæsonen og gæres derefter på egetræsfade, hvor de gennemgår malolaktisk gæring. Hele familien samles, når det er tid til at lave den årlige blanding sammen smager de alle komponenterne, de forskellige vingårdstilstande, de forskellige tønder, de forskellige druer og de forskellige reservevine. Når de er tilfredse, tappes vinene på flaske og får derefter lov til at hvile på deres gærbundfald i mindst 24 måneder hvilket er dobbelt så lang tid, som champagneloven foreskriver. Goulard laver ret stærke og vinøse champagner, der kombinerer kraft og elegance. J.M Goulard er medlem af den prestigefyldte Club Trésors de Champagne, som består af 29 små kvalitetsavlere, som udgiver deres bedste vine under et særligt klubmærke og på en speciel flaske. Alle vinene er altid årgangschampagner, der skal komme fra deres egne plantager, være fremragende eksempler på deres terroir, godkendt af en jury bestående af ønologer og branchefolk under en blindsmagning og kun lavet i gode høstår.
http://champagne-goulard.com/index-en.html