Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Mercurey - Vieilles Vignes 2019

Albert SounitMercurey - Vieilles Vignes 2019

Frankrig, Bourgogne, 750 ml, 13%

Druerne kommer fra 3 forskellige vinmarker - alle beliggende på øst eller sydsiden af Montaigu bjerget i den sydlige del af kommunen Mercurey. Jorden er hård og består af består kalksten med et relativt højt indhold af ler, hvilket giver ideelle betingelser for pinot noir at producere fyldige vine m ···

Stykvis

319 kr

/flaske
Kasse (6 st)

319 kr

/ flaske, i alt 1 914 kr
Årgang

2019

Smagsnotat

Intens aroma af mørk moden frugt, søde kirsebær og solbær med krydrede nuancer af læder, chokolade og sort peber. Smagen er generøst frugtig og kompleks med bløde tanniner med en lang eftersmag.

Drickes
2023-2029
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne kommer fra 3 forskellige vinmarker - alle beliggende på øst eller sydsiden af Montaigu bjerget i den sydlige del af kommunen Mercurey. Jorden er hård og består af består kalksten med et relativt højt indhold af ler, hvilket giver ideelle betingelser for pinot noir at producere fyldige vine med potentiale for lagring. Omkring 50% af druerne kommer fra A Boussoy en vingård som er beliggende på en østlig skråning og kun adskilt fra den førende cru mark Clos de Montaigus med et hjulspor. Vinstokkene her har en alder på mere end 70 år. Le Cray er også beliggende mod øst og grænser op til den førende 1. Cru mark Clos de Paradis. Her har vinstokkene en alder på omkring 45 år. Den tredje parcel er Les Vignes Blanches - en sydlig skråning med 70 til 80 år gamle vinstokke. Navnet refererer til den lette jord, domineret af kalksten.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully og Buxy, hvor vi producerer en række Crémant de Bourgogne og hvid- og rødvine fra Côte Chalonnaise. Ejendommen har en lang historie, der går tilbage til 1781, hvor familien Jeunet etablerede virksomheden. Vores nuværende bolig blev bygget i 1851 af familien Jeunet i et stenbrud og består af store, buede kældre - perfekt til opbevaring af vinene. Sounit-familiens æra begyndte i 1945, og virksomheden var en vigtig forhandler i området i de følgende årtier. I 1988 begyndte Knud Kjellerup, en dansk vinimportør, at importere vinene fra Albert Sounit - og i 1993 købte han virksomheden sammen med to gode venner for at udleve passionen om at producere kvalitetsvine fra Chalonnaise. Vi tror på potentialet i vinmarkerne i Côte Chalonnaise - der er ingen grund til ikke at producere vine af samme kvalitetsniveau som Côte de Beaune. Terroiret er der, - "det er bare for at passe på vinstokkene - og bruge de bedst mulige metoder - både i vingården og i vingården". Albert Sounit har siden gennemgået en kæmpe udvikling med store investeringer i vingård, vingård og mennesker, herunder opkøbet af Domaine Bernollin i 2005 og er i dag en 16,5 hektar stor ejendom, med vinmarker i Rully og Montagny. Druerne fra vores egne vinmarker er høstet af Domaine Bernollin og vinificeret og solgt af Albert Sounit. Derudover køber vi også druer på længere sigt fra lokale vinavlere.
https://albert-sounit.fr