Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Crémant de Bourgogne Rosé - Chataignier

Albert SounitCrémant de Bourgogne Rosé - Chataignier

Frankrig, Bourgogne, 750 ml, 12%

Druerne til denne crémant stammer udelukkende fra Albert Sounits egne vinmarker beliggende i Jully-Lés-Buxy. Navnet er afledt af vingården, hvor hoved parcellen - Les Châtaignier (kastanje), fordi vinmarken er omkranset af majestætiske kastanjetræer. Druesammensætningen er en blanding af Pinot Noir, ···

Stykvis

159 kr

/flaske
Kasse (6 st)

159 kr

/ flaske, i alt 954 kr
Smagsnotat

Generøst frugtagtig og let parfumeret duft med noter af jordbær, kirsebær og farverige blomster. Dette afspejles i smagen, der tilbyder en god og blød mousse med en cremet finish.

Drickes
2021-2024
Alkoholindhold
12%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
6-7ºC
Sukkerindhold
7 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne til denne crémant stammer udelukkende fra Albert Sounits egne vinmarker beliggende i Jully-Lés-Buxy. Navnet er afledt af vingården, hvor hoved parcellen - Les Châtaignier (kastanje), fordi vinmarken er omkranset af majestætiske kastanjetræer. Druesammensætningen er en blanding af Pinot Noir, Gamay og Pinot Bearot (det lokale navn for Pinot Gris). Cremant de Bourgogne må kun fremstilles efter Méthode Traditionelle. For at få den lyserøde farve presses druerne meget langsomt i ca. 10 timer for at få det rigtige niveau af farvepigmenter fra drueskindene. Basisvinene får lov til at gære i rustfri ståltanke ved en temperatur på ca. 14 grader. Sammensætningen af de forskellige basisvine til finder sted i januar efter høsten og har til formål at fordele vinhusets basisvine til yderligere lagring.. Den blandede basisvin aftappes i de følgende måneder, hvor en anden gæring finder sted i flasken. Efter lagring i 14-24 måneder på deres bundfald af gærrester foretages den endelige dergorgering, inden afskibning.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully og Buxy, hvor vi producerer en række Crémant de Bourgogne og hvid- og rødvine fra Côte Chalonnaise. Ejendommen har en lang historie, der går tilbage til 1781, hvor familien Jeunet etablerede virksomheden. Vores nuværende bolig blev bygget i 1851 af familien Jeunet i et stenbrud og består af store, buede kældre - perfekt til opbevaring af vinene. Sounit-familiens æra begyndte i 1945, og virksomheden var en vigtig forhandler i området i de følgende årtier. I 1988 begyndte Knud Kjellerup, en dansk vinimportør, at importere vinene fra Albert Sounit - og i 1993 købte han virksomheden sammen med to gode venner for at udleve passionen om at producere kvalitetsvine fra Chalonnaise. Vi tror på potentialet i vinmarkerne i Côte Chalonnaise - der er ingen grund til ikke at producere vine af samme kvalitetsniveau som Côte de Beaune. Terroiret er der, - "det er bare for at passe på vinstokkene - og bruge de bedst mulige metoder - både i vingården og i vingården". Albert Sounit har siden gennemgået en kæmpe udvikling med store investeringer i vingård, vingård og mennesker, herunder opkøbet af Domaine Bernollin i 2005 og er i dag en 16,5 hektar stor ejendom, med vinmarker i Rully og Montagny. Druerne fra vores egne vinmarker er høstet af Domaine Bernollin og vinificeret og solgt af Albert Sounit. Derudover køber vi også druer på længere sigt fra lokale vinavlere.
https://albert-sounit.fr