Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Caprice Brut Blanc de Blancs

Albert SounitCaprice Brut Blanc de Blancs

Frankrig, Bourgogne, 750 ml, 11,5%

Denne vin er lavet af druer fra Frankrig uden for Bourgogne. Druernes kilder er hovedsageligt Loire, Charentes, Lanquedoc og Sydvest for Frankrig. Druerne er: Semillon, Ugni-Blanc, Macabeu (Viura) og Melon. Vi køber saften og vinificerer vinen i vores kældre. Vinen er produceret af Méthode Traditio ···

Stykvis

109 kr

/flaske
Kasse (6 st)

109 kr

/ flaske, i alt 654 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Milde oste
  • Velkomstdrink
  • Tapas og snacks
Smagsnotat

Duften byder på frugtige toner af fersken og abrikos med en nuance af sommerblomster. I smagen opstår der en fin cremethed, som er båret frem af en lækker syre.

Drickes
2021-2023
Alkoholindhold
11,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
6-7ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Denne vin er lavet af druer fra Frankrig uden for Bourgogne. Druernes kilder er hovedsageligt Loire, Charentes, Lanquedoc og Sydvest for Frankrig. Druerne er: Semillon, Ugni-Blanc, Macabeu (Viura) og Melon. Vi køber saften og vinificerer vinen i vores kældre. Vinen er produceret af Méthode Traditionelle, hvilket betyder minimum 9 måneders lagring på bærmen - men vi lagrer det længere for at opnå en finere mousse med små bobler og en mere raffineret frugt.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully og Buxy, hvor vi producerer en række Crémant de Bourgogne og hvid- og rødvine fra Côte Chalonnaise. Ejendommen har en lang historie, der går tilbage til 1781, hvor familien Jeunet etablerede virksomheden. Vores nuværende bolig blev bygget i 1851 af familien Jeunet i et stenbrud og består af store, buede kældre - perfekt til opbevaring af vinene. Sounit-familiens æra begyndte i 1945, og virksomheden var en vigtig forhandler i området i de følgende årtier. I 1988 begyndte Knud Kjellerup, en dansk vinimportør, at importere vinene fra Albert Sounit - og i 1993 købte han virksomheden sammen med to gode venner for at udleve passionen om at producere kvalitetsvine fra Chalonnaise. Vi tror på potentialet i vinmarkerne i Côte Chalonnaise - der er ingen grund til ikke at producere vine af samme kvalitetsniveau som Côte de Beaune. Terroiret er der, - "det er bare for at passe på vinstokkene - og bruge de bedst mulige metoder - både i vingården og i vingården". Albert Sounit har siden gennemgået en kæmpe udvikling med store investeringer i vingård, vingård og mennesker, herunder opkøbet af Domaine Bernollin i 2005 og er i dag en 16,5 hektar stor ejendom, med vinmarker i Rully og Montagny. Druerne fra vores egne vinmarker er høstet af Domaine Bernollin og vinificeret og solgt af Albert Sounit. Derudover køber vi også druer på længere sigt fra lokale vinavlere.
https://albert-sounit.fr