Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Bourgogne Aligoté - Vieilles Vignes 2018

Albert SounitBourgogne Aligoté - Vieilles Vignes 2018

Ekologisk

Frankrig, Bourgogne, 750 ml, 13%

Vingården Les Hesses ligger på plateauet lige vest for vores cuverie i Jully-lésBuxy, og til denne vin plukker vi kun druer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 80 år. Vinificering: Alle druer er håndhøstet og sorteret. For at bevare friskheden og blomsterelementerne i denne vin gæres 85% af de ···

Stykvis

139 kr

/flaske
Kasse (6 st)

139 kr

/ flaske, i alt 834 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Kylling og kalkun
  • And
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Vegetar og salater
  • Milde oste
Årgang

2018

Smagsnotat

Frisk med duft af gule æbler, citrus og hvide blomster. Smagen er frugtig og mineralsk med delikat og veldefineret syre. Vinen har en fylde og intensitet, der i eftersmagen sidder længe i ganen.

Drickes
2021-2022
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
7-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingården Les Hesses ligger på plateauet lige vest for vores cuverie i Jully-lésBuxy, og til denne vin plukker vi kun druer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 80 år. Vinificering: Alle druer er håndhøstet og sorteret. For at bevare friskheden og blomsterelementerne i denne vin gæres 85% af de fleste i rustfri ståltanke ved ca. 14 grader, og de resterende 15% gæres i 3 - 4-årige franske fade. Efter 6 måneder blandes vinen og overføres til rustfri ståltanke, hvor den sætter sig i 6 - 8 uger før aftapning, enten uden eller med en meget let filtrering.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully og Buxy, hvor vi producerer en række Crémant de Bourgogne og hvid- og rødvine fra Côte Chalonnaise. Ejendommen har en lang historie, der går tilbage til 1781, hvor familien Jeunet etablerede virksomheden. Vores nuværende bolig blev bygget i 1851 af familien Jeunet i et stenbrud og består af store, buede kældre - perfekt til opbevaring af vinene. Sounit-familiens æra begyndte i 1945, og virksomheden var en vigtig forhandler i området i de følgende årtier. I 1988 begyndte Knud Kjellerup, en dansk vinimportør, at importere vinene fra Albert Sounit - og i 1993 købte han virksomheden sammen med to gode venner for at udleve passionen om at producere kvalitetsvine fra Chalonnaise. Vi tror på potentialet i vinmarkerne i Côte Chalonnaise - der er ingen grund til ikke at producere vine af samme kvalitetsniveau som Côte de Beaune. Terroiret er der, - "det er bare for at passe på vinstokkene - og bruge de bedst mulige metoder - både i vingården og i vingården". Albert Sounit har siden gennemgået en kæmpe udvikling med store investeringer i vingård, vingård og mennesker, herunder opkøbet af Domaine Bernollin i 2005 og er i dag en 16,5 hektar stor ejendom, med vinmarker i Rully og Montagny. Druerne fra vores egne vinmarker er høstet af Domaine Bernollin og vinificeret og solgt af Albert Sounit. Derudover køber vi også druer på længere sigt fra lokale vinavlere.
https://albert-sounit.fr