Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Léoville Poyferré Leoville Poyferre 2014

Château Léoville PoyferréLeoville Poyferre 2014

Frankrig, Bordeaux, 750 ml, 13,5%

Château Léoville Poyferr er en såkaldt super second fra Saint-Julien - en anden cru, der præsterer på samme høje niveau som den første cru, og det er også den af de andre cru, der har gjort størst fremskridt i de seneste år. Det er absolut en af de bedste ejendomme i hele Bordeaux og grøn af regione ···

Stykvis

999 kr

/flaske
Kasse (6 st)

999 kr

/ flaske, i alt 5 994 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
Smagsnotat

Lort klassisk duft med strejf af brombær, solbær, kirsebær, blomstertoner af antydninger af violer, mineraler, blyant og cedertræ. Smagen er klassisk, og utrolig velafbalanceret med fin syre og klare, men fint indpakkede tanniner. Eftersmagen rl ng, str v og kompakt med toner af r da b r.

Drickes
2021-2030
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1-3 timmar

Så tycker experterna

Vinous
95p

The 2014 Léoville Poyferré has a very complex bouquet with blackberry, bilberry, crushed stone, cedar and hints of violet. It is extremely focused, intense rather than overtly powerful. The palate is medium-bodied with fine tannin, crisp and generous, conveying much more tension and precision than the Léoville Las-Cases. It gradually fans out in the second half with real mineralité, quite profound in the context of the vintage. Outstanding. Tasted blind at the annual Southwold tasting.

-- Neal Martin

James Suckling
94p

A ripe, generous and substantial wine for this appellation with some real concentration. Plenty of beautiful currant and blackberry character, as well as a solid core of ripe, dusty and velvety tannins and enough acidity to carry the long, savory finish. Slight lean now. Better in 2024.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Château Léoville Poyferr er en såkaldt super second fra Saint-Julien - en anden cru, der præsterer på samme høje niveau som den første cru, og det er også den af de andre cru, der har gjort størst fremskridt i de seneste år. Det er absolut en af de bedste ejendomme i hele Bordeaux og grøn af regionens bedste vine. Vinen er en blanding af Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (35%), Cabernet Franc (3%) og Petit Verdot (2%), som er lagret på egetræsfade (80% ny eg) i 18 til 20 måneder ... En storslået Saint-Julien Grand Cru Class, der er elegant og afbalanceret med et enestående opbevaringspotentiale.

Producenten

Château Léoville Poyferr er en meget elsket second-cru fra Saint-Julien med en af de længste historier i Médoc. Historien er tæt pakket ind med nabogårdene Léoville Las-Cases og Léoville Barton, og faktum er, at de engang var den samme ejendom. Vi skal bakke bandet tilbage til 1638. Ejendommen var ejet af en Jean de Moytie, som var medlem af Bordeaux's parlament. Slottet hed på dette tidspunkt Mont-Moytie og var sammen med Château Margaux og Château La Tour Saint-Lambert (som senere blev til Ch. Latour) et af de allerførste slotte, der producerede vin i M doc. 100 år senere endte slottet i Alexandre de Gasq's går gennem ægteskab og arv. Han omdøbte slottet til Château Léoville (leo oversat til løve, og ønskede at oversætte til by - det vil sige 'lejonstaden'). På det tidspunkt var ejendommen en kæmpe gård på over 300 hektar, der lå i spidsen for vinfremstillingen i området. Mange af deres ideer er relateret til binding, fadhåndtering og drueudvælgelse, som ses som alt for progressive, er stadig standard praksis i dag. Efter den franske revolution i 1789 blev Château Léoville konfiskeret og solgt i aktion til familien Lascases. Omkring 1821 købte familien Barton den del, der blev til L oville-Barton. I 1840 blev resten af gården også delt ud. Den ældste søn Pierre-Jan de Lascases fik sin egen andel, som kom til at hedde Léoville Las-Cases, mens hans søster Jeanne gav sin andel til hendes datter baronesse Poyferr de Ceres. Denne del blev til L oville-Poyferr. De tre slotte Léoville-Barton, Léoville Las-Cases og Léoville-Poyferr stammer alle fra den samme kæmpe gård Ch. L oville, men siden for næsten 200 år siden er der tre helt adskilte Bordeaux-slotte (bygningerne for Las-Cases og Poyferr er samlet i dag, og de deler parkering). Derudover hænger de tre ejendommes vinger tæt sammen, hvilket kan gøre høsttiden lidt kaotisk! I 1855 blev Léoville Poyferr overrakt den mest prestigefyldte titel 2 med Cru Classe ved klassificeringen af Médoc infør verdensudstillingen i Paris. Léoville Poyferr's vine sælges først med navnet 'Baron de Poyferr'. Ejendommens moderne historie anses dog for at begynde i 1920, da familien Lalande solgte gården til regeringsfamilien Cuvelier (som tidligere havde giftet sig med Ch. Le Crock og Ch. Camensac, efter købet af Léoville Poyferr, også købte Ch. Moulin Riche). I de første år tog den afdøde Léoville Las-Cases ejer Roger Delon sig af vinene, og det var først i 1979, at Didier Cuvelier tog over som vinmager. Dider, der studerede under den legendariske professor Emile Peynaud, anses for at være den, der bragte Léoville Poyferr tilbage til nutidens oplagte plads blandt Bordeauxs store vine. Den 26-årige Dider fik hjælp af sin gamle professor til at gennemføre en modernisering af gården og tog det drastiske skridt at genplante 20 hektar, hvilket reducerede høsten i lang tid fremover, men på sigt kvaliteten steg markant. Genplantningsprogrammet varede i 19 år, men det er en almindelig opfattelse, at det egentlige vendepunkt for slottet var det store år 1982. I 1994 hyldede konsulent Michel Rolland også holdet, men det er takket være Didier Cuveliers intelligente og langsigtet planlægning, at L oville Poyferr betragtes som et af Saint-Juliens mest spændende slotte med gennemgående meget høj og jævn kvalitet. Det er også under Didiers ledelse, at vinmarksarealet er blevet reduceret fra 48 til 80 hektar, da meget af jorden ligger på træ, da han overtog. Didier gik på pension i 2017 og overlod tøjlerne til sin niece Sara Lecompte Cuvelier. Vine De 60 hektar vinstokke, der bruges til L oville Poyferr, er beplantet med 68% cabernet sauvignon, 25% merlot, 5% cabernet franc og 2% petit verdot (de resterende hektar bruges til Moulin Riche og den anden vin). Jordene er for det meste grusjorde med lidt sand, ler og kalksten. gorna er opdelt i 7 fløj rdsl gen med 43 mindre parceller. Den bedste vingede røde ged er den murede grund 'Grand Clos', som er beplantet med cabernet sauvignon. De fleste af vinmarkerne ligger tæt på slottet og på Route de M doc (D2) og her er også de bedste, vinmarkerne længere inde i landet bruges hovedsageligt til mærket Moulin Riche og andenvinen Pavillon de L oville Poyferr . Druerne vinificeres i de 56 tanke (heraf 20 ståltanke er helt nye) som varierer i størrelse fra 60-165 hektoliter. Den malolaktiske gæring foregår i egetræsfadene. Vinen er lagret i 75% fad eg i månader.
http://www.leoville-poyferre.fr/english/news.html