Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Capionium Capionium Glögg

CapioniumCapionium Glögg

Danmark, Danmark, 1000 ml, 17%

I et år, har vores kollegaer hos Winefinder Vinbutik i Gentofte talt om det - den glg, som vi bare ikke må gå glip af. Men det tog lang tid, før vi endelig prøvede det (sidste års udgave var helt færdig). Men da vi prøvede Capionium tidligere i år, blev vi gulvbelagte det har været lidt ekstra. Nog ···

Stykvis

159 kr

/flaske Norm. Pris 199 kr
Kasse (6 st)

159 kr

/flaske, i alt 954 kr Norm. Pris 1 194 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Milde oste
  • Stærke oste
  • Dessert
  • Frugter og bær
Smagsnotat

F Frugtagtig og meget krydret aroma med tydelige strejf af mørke kirsebær, blåbær, rosiner, kardemomme, kanel og nelliker. Nuanceret solid smag, hvor de frugtige og krydrede elementer går i et lækkert samspil med den klare syre og den flot formede baggrund. BEMRK! Capionium gl gg s ljs i en en-liters flaske.

Drickes
2021-2026
Alkoholindhold
17%
Pakningsstørrelser:
1000 ml
Serveringstemperatur
8-65ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
94p

"Glögg tillhör inte vanligheterna när vårt Wine Team provar vin men när Lars och Anders på vår Vinbutik i Gentofte sa åt oss att prova och ta in Capionium i nätbutiken så var vi bara tvungna att ge vinet ett försök. Vår danska butik hade sålt den i åratal och det är inte så konstigt när vinet är så bra. Capionium görs på en portvins- och etanol-bas och så förstås med en mängd olika och hemliga kryddor. Smaken är både koncentrerad och kryddig. Inte alls så söt som många traditionella svenska glöggsorter. Och med lång och sammansatt eftersmak. Dessutom efter svenskt recept och i en exklusiv enliters-butelj. Det här är så mycket mer än glögg och det kan vara den bästa glögg vi smakat."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I et år, har vores kollegaer hos Winefinder Vinbutik i Gentofte talt om det - den glg, som vi bare ikke må gå glip af. Men det tog lang tid, før vi endelig prøvede det (sidste års udgave var helt færdig). Men da vi prøvede Capionium tidligere i år, blev vi gulvbelagte det har været lidt ekstra. Noget helt andet end den ofte lidt snuskede r dvin-baserede glg, som vi svenskere er vant til. Historien om Capionium begyndte i 1999. Daniel Capion, dengang nyuddannet farmaceut, fandt en gammel glasrecept efter en svensk farmaceut og besluttede at genskabe glasset. Familie og venner fungerede som testpanel og responsen fra vinsmagningerne var et rungende bifald.Siden har det været tradition i Daniels omgangskreds at drikke dette unikke glas frem til jul. Det, der så var ok for testdeltagerne, var, at der havde sneget sig en væsentlig blandingsfejl ind i testvarianten, og at Daniel havde brugt en anden tilgængelig ingrediens, som manglede i den originale blanding. Den forkerte, men udmærkede opskrift blev naturligvis overtaget som standard, og resultatet er denne 'gl-mutation', som i dag kaldes Capionium. I 2013 fik VINOteket (i dag kaldet Winefinder Vinbutik) at høre om drinken. Efter at have fået en forsmag på det, bad Lars & Anders i butikken Daniel om at starte en lidt større produktion af galgen, så de kunne sælge den, noget der er fortsat hvert år siden da. Og fra 2021 er den også tilgængelig på Winefinder.com. I forhold til 'almindelig' svensk vin, der er baseret på vin, der er sat op, er dette kvalitetsglas fremstillet med en portvin som bund, der blandes med bærsaft og ren alkohol. Resultatet er en meget velafbalanceret glg som først uden at være klistret og som samtidig har portvins koncentration og rigdom. Det betyder, at Capionium kan nydes opvarmet, ved stuetemperatur eller let afkølet (15-18 grader). Som varm anbefaler vi en temperatur på 65 C med mandelflager og/eller hele udblødte mandler (undgå at tilsætte rosiner, der skaber ubalance i vinen) i et hvidvinsglas. Fremhæv vinens lækre krydrede sammen med dens livlige syre. Vælger du at drikke det ved stuetemperatur eller afkølet (f.eks. godt med en isterning som alternativ til en vermouth), vil frugtigheden med primære kirsebær være mere fremtrædende. Uanset hvordan du drikker det, tilbyder Capionium en unik oplevelse. Det kan være det bedste glas, vi nogensinde har smagt.

Producenten

History on Capionium Gl gg b rjar 1999 d. Som for nylig udgivet af Daniel Capion, underviste han ikke i et hasardspil på svenske apoteker. I nogle tilfælde bør de, for at opnå et fælles koncept og blive afregistreret, anvendes i deres oprindelige form, for i det mindste at forhindre en hindring, samt brug af en passende ingrediens i håndteringen af produktet.