Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Casa Lapostolle Clos Apalta 2018

Casa LapostolleClos Apalta 2018

Ekologisk

Chile, Colchagua Valley, 750 ml, 14%

Casa Lapostolles flagskib (med nyt mærke) er en blanding af carmenere, cabernet sauvignon og merlot fra nu 60 år gamle vinstokke, der vokser på Apaltaf ltet i Colchagua-dalen. Vingården drives helt økologisk og biodynamisk. Vinen har været lagret i 24 måneder på nye franske egetræsfade. Lapostolle v ···

Stykvis

949 kr

/flaske
Kasse (6 st)

949 kr

/ flaske, i alt 5 694 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
Smagsnotat

Fantastisk kraftfuld duft. Smagen er dyb og rig, men velafbalanceret med mørk frugt, lækker syre og elegant lang, aromatisk eftersmag. Fantastisk vin!

Drickes
2021-2030
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
98p

So aromatic and fresh with dried flowers, sweet tobacco and hints of straw. Red fruit, cloves and green peppercorns. Medium-to full-bodied with fine tannins that are very fresh and refined. Fine, silky and beautiful. Hints of minerals and granite to the dark fruit. Such gorgeous length and beauty. 64% carmenere, 18% cabernet franc and 18% merlot. Extremely long and poised. Cooler wine. From biodynamically grown grapes. Delicious to drink already, but another three to four years will make it even better.

WineAdvocate
96p

There is a lot of Carmenere character on the nose of the 2018 Clos Apalta, which was produced with 64% Carmenere, 18% Cabernet Sauvignon and 18% Merlot, a blend that is similar to the one used in 2016. The wine is not shy at all and hits the scale at 15% alcohol. It's showy, heady, hedonistic, aromatic, full-bodied and lush with abundant velvety tannins and a long and powerful finish where the notes of black peppercorns and tea and tobacco leaves dominate. This might not be a wine for everybody, but fans of the style will love it. 92,748 bottles produced. It was bottled in October 2020.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Casa Lapostolles flagskib (med nyt mærke) er en blanding af carmenere, cabernet sauvignon og merlot fra nu 60 år gamle vinstokke, der vokser på Apaltaf ltet i Colchagua-dalen. Vingården drives helt økologisk og biodynamisk. Vinen har været lagret i 24 måneder på nye franske egetræsfade. Lapostolle vælger ikke kun at arbejde med økologisk og biodynamisk vinproduktion, men leder også altid efter miljøvenlige løsninger til deres træer, etiketter og propper som kommer fra bæredygtige skove. Flaskerne er desuden lavet af 60-70 procent genbrugsglas.

Producenten

Lapostolle er ejet af familien Marnier-Lapostolle, som blandt andet også giver den en verdensberømt måde, der ligner ren Grand Marnier. Familien har dog været involveret i vinproduktion i generationer med base i Loire i Frankrig. Det hele startede med Alexandra Marnier-Lapostolle og hendes mand Cyril de Bournet, der blev betaget af det berømte område Apalta i Colchagua-dalen. Lapostolle blev grundlagt i 1994, og familien har haft det samme kompromis, så stræben efter kvalitet, der har gjort mærket til en verdenssucces. Visionen er lige så enkel, som den er ambitiøs: at skabe vine i verdensklasse ved at bruge fransk ekspertise og det unikke klima i Chile. Fra starten har de fået hjælp af den verdensberømte franske vinmager Michel Rolland. Siden år 2011 er jorden blevet brugt 100% økologisk og biodynamisk på alle vinene undtagen Casa og Canto vinene. Lapostolles vine er blevet rost af vinanmeldere over hele verden og i 2008 blev deres vin Clos Apalta 2005 rangeret som nr. 1 på Wine Spectators liste Top 100. En stor anerkendelse for Clos Apalta som giver meget om Lapostolles potentiale!
http://www.lapostolle.com/