Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Luke Lambert Wines  2018

Luke Lambert Wines 2018

Australien, Yarra Valley, 750 ml, 13,5%

Smidig, saftig og helt exceptionelt spicy Syrah fra Luke Lambert i det kølige Yarra Valley. Luke Lambert er lykkedes med at identificere nogle helt unikke områder i Yarra Valley, hvor druerne modner perfekt uden at vinen belastes med høj alkohol som f.eks. mange steder i Barossa Valley. Hans første ···

Stykvis

599 kr

/flaske
Kasse (6 st)

360 kr

/ flaske, i alt 2 160 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Årgang

2018

Druer

Shiraz

Smagsnotat

Næsen har dermed alt, hvad man håber og forventer af stor St-Joseph krydret med australsk venlighed og charmefuld accent. Her er optræder knust peber og stegt bacon side om side med parfumerede violer, saftspændte brombær, blommer og sågar honningkage. Den spændstige og tætpakkede eftersmag har noget mineralsk flintet over sig, og trods den store intensitet og tanninrige struktur er oplevelsen hele tiden juicy og ekstremt vanedannende.

Drickes
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Smidig, saftig og helt exceptionelt spicy Syrah fra Luke Lambert i det kølige Yarra Valley. Luke Lambert er lykkedes med at identificere nogle helt unikke områder i Yarra Valley, hvor druerne modner perfekt uden at vinen belastes med høj alkohol som f.eks. mange steder i Barossa Valley. Hans første årgang var 2004, og siden har han siddet tungt på pladsen som en af Australiens mest hårdtarbejdende, terroir-respekterende vinproducenter. Bemærk især ordvalget af Syrah frem for Shiraz, der sender mange flere tanker mod de europæiske eksemplarer end de klassisk oversøiske, hvilket siger meget om vinens stilart. Den europæiske arv gør sig således ikke mindst gældende i vinhuset, hvor 80% hele klaser blev indlemmet i gæringsprocessen styret af det vilde gær og efterfulgt af lagring i store gamle egetræsbeholdere. Afslutningsvis er vinen aftappet uden nogen former for klaring eller filtrering.  Til vildt eller til rodfrugter med et væld af krydderurter i form af bl.a. salvie og rosmarin er Lamberts Syrah en vin i særklasse. Prøv den også til grillet lammekrone under den bølgende sommersol. Servér den i så fald ved 15-17 grader, og giv den gerne en time på karaffel inden du hælder den i glasset.