Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Yarra Yering Chardonnay 2018

Yarra YeringChardonnay 2018

Australien, Yarra Valley, 750 ml, 13%

100% Chardonnay fra de ældste Chardonnay-vinstokke i hele Yarra Valley - plantet i 1969 and still going strong! Vinen er - som alt andet fra Yarra Yering - dyrket med allerstørste kærlighed til natur og biodiversitet. Takket være det kølige terroir, tidlig høst samt ekstrem vedholdenhed i kælder og ···

Stykvis

699 kr

/flaske
Kasse (12 st)

558 kr

/ flaske, i alt 6 696 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2018

Smagsnotat

Intens mineralsk frugt med nuancer af eksotiske frugter med et syrligt pift citron, sitrende mineraler og en herlig cremet struktur i eftersmagen.

Drickes
2023-2025
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Luft vinen
30 minuter

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

100% Chardonnay fra de ældste Chardonnay-vinstokke i hele Yarra Valley - plantet i 1969 and still going strong! Vinen er - som alt andet fra Yarra Yering - dyrket med allerstørste kærlighed til natur og biodiversitet. Takket være det kølige terroir, tidlig høst samt ekstrem vedholdenhed i kælder og vinmark holdes den igen og igen i en stram og kølig stil. I vinhuset naturgæres druerne i små åbne trækar med fuld malolaktisk gæring og dernæst 12 måneders lagring i franske egetræsfade (ca. 40% nye). Vinen er desuden ufiltreret men fremtræder i glasset forunderligt ren. De 12,5% alkohol vidner om det kølige klima og er med til at gøre vinen herlig saftig. Et meget flot match til f.eks. fisk og skaldyr, grillet kylling eller risotto. Kan gemmes op til 15 år fra høst.

Producenten

Yarra Yering