Filter & tilvænne
Skjul atlas

Kystregionen/Coastal Region er hjertet af den sydafrikanske vinindustri, og det er hjemsted for næsten halvdelen af alle vinområder i landet. Området dækker de fleste af de mest berømte regione og distrikter fra Swartland og Darling i nord til Cape Point og Constantia mod syd, Stellenbosch, Paarl og Franschhoek i øst. Det var også her, at den sydafrikanske vinhistorie startede med det hollandske Ostindiske Kompagni, og Jan van Riebeek plantede de første vinmarker i 1650'erne. Landets anden guvernør Simon van der Stel (som gav sit navn til Stellenbosch) grundlagde en vingård i Constantia i 1679. Kort tid efter blev landet verdensberømt for sine søde vine lavet af muscat drue (muscat de frontignan eller muscat blanc à petits korn), i constantia distriktet syd for Cape Town. Området er påvirket og formet af Atlanterhavet mod vest, Boland-bjergene i øst og Hottentot Holland Mountains mod syd, som beskytter mod de kolde havvinde. Hist og her rejser andre individuelle bjerge sig op og skaber specielle mikroklimaer som Pardeberg, Paarl Rock og Simonsberg. Området er varmt, men blæsende. Kølige havbrise blæser ind med tiltrængt kølighed fra Antarktis og bidrager til store forskelle mellem dag- og nattemperaturer. Men der en række forskellige mikroklimatisk jordbundsforhold, som giver en bred vifte af synergier. Havets indflydelse falder jo længere inde i landet du kommer (Paarl, Tulbagh og Franschoek), men her har bjergene og vinmarkernes høje placering en lignende effekt. Coastal Region overlapper også delvist Boberg-regionen, som er en generel oprindelsesbetegnelse for stærke vine, der kommer fra Paarl, Franschhoek, Wellington og Tulbagh