Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Avennia Sestina Red Blend 2016

AvenniaSestina Red Blend 2016

USA, Washington State, 750 ml, 14,6%

Kultvin fra Washington State! Hos efterhånden kulte Avennia får kun den bedste frugt fra de bedste vindyrkere i Columbia Valley lov at finde vej til kælderen. Her sker det hele med maksimal respekt for naturens egne processer med det mål for øje at lade kompleksiteten i druerne skinne igennem i vine ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Smagsnotat

Farven på vinen er vidunderligt dyb, intens og forførende. Det samme prædikat kan sættes på aromaen, der med sine dragende noter af mørke kirsebær, blommer, brombær, mokka, mynte, grafit og skovbund sender associationerne på overarbejde. Og når den første dråbe rammer tungen, går det hele op i en højere endhed: På magisk vis integreres gribende tanniner og en mundvandsdrivende, frisk syre her med vinens fyldige krop og får ad den vej den storladne, intense helhed til alligevel at synes uendeligt blød og elegant, ikke mindst i eftersmagen, hvor fornemmelsen af mørk frugt, tobak og krydderier hænger ved på ubestemt tid.

Drickes
2023-2030
Alkoholindhold
14,6%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Luft vinen
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
94p

Composed of 77% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot and 5% Cabernet Franc, the 2016 Sestina has a focused nose with a robust, still-tight fruit core, subtle oak tones and soft floral aromas. Full-bodied in the mouth, the wine shows a classic expression of Cabernet with focused minerality, blackberry, plum and sage as it evolves on the palate. The wine lingers long with elegance and finesse on the finish, showing great precision that will last a decade and more. Just 410 cases were produced.

Vinous
93p

(includes a good percentage of vines from the 1970s; aged in about 45% new oak): Bright dark red. Alluring violet and rose petal lift to the aromas of dark berries, licorice and black olive. Penetrating, savory wine with terrific saline minerality and lift to its wild berry and licorice flavors. This very concentrated, backward wine finishes with serious tannins but no rough edges. A bit more sharply focused than its 2015 sibling but this wine will need longer for its tannic spine to unclench. Even the Merlot yields were moderate in 2016, noted winemaker Chris Peterson. Following a bit of acidification, this wine finished with a pH of 3.8.

-- Stephen Tanzer

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Kultvin fra Washington State! Hos efterhånden kulte Avennia får kun den bedste frugt fra de bedste vindyrkere i Columbia Valley lov at finde vej til kælderen. Her sker det hele med maksimal respekt for naturens egne processer med det mål for øje at lade kompleksiteten i druerne skinne igennem i vinen, og i denne Bordeaux-inspirerede topvin er oplevelsen derefter: Sestina Red Blend består af 70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 10% Cabernet Franc fra udvalgte parceller på de allerbedste marker, hvoraf kun de allerbedste af de i forvejen nøje udvalgte druer finder vej til netop denne vin. Gæringen foregår udelukkende ved hjælp af det naturlige gær fra druerne, mens de efterfølgende 21 måneder er tilbragt på franske egetræsfade (60% nye). Den endelige vin er derpå tappet direkte på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. Sestina Red Blend er stadig en relativt ung vin, som uden problemer kan tilbringe de næste 15 år i kælderen. Til mørkt kød, stegt peberfrugt og krydrede gryderetter er den dog allerede nu et prægtigt match, som fortjener en times dekantering på karaffel før servering ved 14-16 grader.