Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Pinot Noir 2020

David FinlaysonPinot Noir 2020

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

David Finlaysons pinot noir er en frisk, moderne version af SA pinot, der flirter med Bourgognes kompleksitet. Vinen er lavet på 100% pinot noir. Druerne kommer fra n vingardar bel gna i Stellenbosch og en ht bgel gen vingard i Tulbagh-bjergene. Efter høst sorteres klaserne i hånden og lægges til si ···

Stykvis

149 kr

/flaske
Kasse (6 st)

149 kr

/ flaske, i alt 894 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Svinekød
  • Kylling og kalkun
  • And
  • Pasta og pizza
Årgang

2020

Smagsnotat

Fantastisk duft med aromaer af solmodne bær, friske hindbær, jordbær og krydderier. Smagen er frisk og dejlig frugtig med et strejf af mineralitet og jordagtige toner under den sunde, rene frugt.

Drickes
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91p

"Det är nu ett par år sedan vi hittade David Finlaysons Pinot Noir och den har varit en succé sedan dess. Gång på gång slås vi av den otroligt fina Pinot-känslan som vinet har - särskilt i förhållande till priset. Du kan lätt pitcha den mot många dubbelt så dyra Bourgogner och inte bli besviken. 2020 är inget undantag. Vi möts av röda bär som hallon och jordgubbar, en fin mineralitet och härlig fräschör. Drick nu och under de närmaste 2-3 åren."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

David Finlaysons pinot noir er en frisk, moderne version af SA pinot, der flirter med Bourgognes kompleksitet. Vinen er lavet på 100% pinot noir. Druerne kommer fra n vingardar bel gna i Stellenbosch og en ht bgel gen vingard i Tulbagh-bjergene. Efter høst sorteres klaserne i hånden og lægges til side, inden J-druerne lægges i 3000 liters tanke. Druemosten har maceration to uger med skallerne. Under fermenteringsprocessen bruges pump-overs to gange om dagen. Efter gæring lagres vinen i 10 måneder på 300 liter franske mellemristede egetræsfade, heraf 20% ny eg og 40% to-rækket og 40% tre-fade.

Producenten

Finlayson-familien har været ekstremt vigtig for Sydafrikas vinindustri gennem årene. I dag er det tredje generation, der viderefører familietraditionen. Det startede med Dr. Maurice Finlayson, der arbejdede på Hartenberg. Desuden var der hans søn Walter, der to gange blev kåret som "årets sydafrikanske vinmager" på vingården Blaauwklippen. Walter startede Glen Carlou og fik hjælp af sin søn David i 1994. David havde en solid baggrund fra college i Stellenbosch og som praktikant hos både Peter Lehmann i Barossa Valley og Chateau Margaux i Bordeaux. Efter at David solgte Glen Carlou i 2004, købte han Edgebaston-gården.
http://www.edgebaston.co.za/