Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Riesling Ried Goldberg Kremstel Reserve 2019

Weingut MüllerRiesling Ried Goldberg Kremstel Reserve 2019

Østrig, Kremstal, 750 ml, 13,5%

Kremstal er uden tvivl et af de bedste vindistrikter i østrig. Vingården Riede Goldberg vender mod syd og er præget af kalkholdige konglomeratsten. Det særligt varme mikroklima blødgør druernes modenhed og skaber vine med en rund krop og stor kompleksitet. De fuldt modne druer blev høstet i slutning ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2019

Smagsnotat

Gyllengul f rg. Duften er frugtdrevet med strejf af gul stenfrugt og eksotiske frugter. Smagen byder på meget modne noter af ananas og abrikos samt en delikat nuance af honning med en fin mineralitet i eftersmagen. Smagen af afsluttes med en SEK me tekstur og en elegant syre.

Drickes
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Falstaff
93p

"Mellangrön, silverreflex. Delikat vit persikofrukt, en antydan av blommor, subtil toner av ananas och mandarin. Saftig, fin fruktsötma, gul tropisk frukt, finessrik syrlighet. Har utvecklingspotential." Mittleres Grüngelb, Silberreflexe. Zarte weiße Pfirsichfrucht, ein Hauch von Blüten, dezent nach Ananas und Mandarinenzesten. Saftig, feine Fruchtsüße, gelbe Tropenfrucht, finessenreicher Säurebogen, bleibt haften, verfügt über Entwicklungspotenzial.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Kremstal er uden tvivl et af de bedste vindistrikter i østrig. Vingården Riede Goldberg vender mod syd og er præget af kalkholdige konglomeratsten. Det særligt varme mikroklima blødgør druernes modenhed og skaber vine med en rund krop og stor kompleksitet. De fuldt modne druer blev høstet i slutningen af oktober, og mosten blev udblødt i rustfri ståltanke, inden den blev overført til barriques, hvor den blev opbevaret med sin gæring for at give vinen en cremet dybde. Det er en perfekt vin til velsmagende fiske- og skaldyrsretter. Kan klare sig uden problemer 10-15 rige llaren.

Producenten

Midt i den maleriske landsby Krustetten i det sydlige Kremstal ligger Müller-familiens vinmarker. Familienavnet nævntes første gang allerede i 1270 i Göttweiger stifts arkiver (slægten hed dengang Lesehof, siden 1936 har man brugt navnet Müller). Deres vinmarker ligger på bjerget Göttweiger, hvor der har været vindyrkning i lang tid. Familien Müller har dyrket jorden der i tre generationer - Leopold Müller, bedstefar i familien, startede med 0,7 hektar i 1936, som siden er blevet udvidet til 110 hektar af hans sønnesønner Leopold og Stefan. Hele familien er involveret i arbejdet på gården - Stefan tager sig af vinmarkerne, mens Leopold tager over, når vinene er nået frem til vingården. Han tager sig af kunderne med børnene Diana og Martin, mens Martha og Therese tager sig af tallene. Laurenz hjælper til i vinmarkerne, mens Verena tager sig af pynten og hjælper med maden sammen med Gertrude. De yngste familiemedlemmer Fernanda og Josefina er stadig for unge til at deltage i arbejdet med deres dynamiske familie.
https://www.weingutmueller.at