Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Grüner Veltliner Ried Rosengarten Hammerschmidt 2019

Weingut MüllerGrüner Veltliner Ried Rosengarten Hammerschmidt 2019

Østrig, Kremstal, 750 ml, 13%

Prisbel nt gr ner veltliner fra vingardar i Krems ved siden af Donaustranden. Jorden her består af et lag løs jord ovenpå kalksten, hvilket giver meget perfekte betingelser for frugtige men samtidig sprøde vine lavet på Gr ner Veltliner. Klimaet er præget af det varme pannoniske klima i kombination ···

Stykvis

129 kr

/flaske
Kasse (6 st)

129 kr

/ flaske, i alt 774 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Smagsnotat

Karakteristisk duft med en frugtagtig tone af pære og citrus med nuancer af hvid peber og voks. Smagen har en meget livlig syre i touchen, der balanceres op med den let fyldige stil for druesorten, hvor frugttonerne efterfølges af en kalkholdig mineralitet og peberagtighed, der kilder på tungen.

Drickes
2022-2023
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Austrian Wine Challenge
Gold Medal i världens största vintävling!

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Prisbel nt gr ner veltliner fra vingardar i Krems ved siden af Donaustranden. Jorden her består af et lag løs jord ovenpå kalksten, hvilket giver meget perfekte betingelser for frugtige men samtidig sprøde vine lavet på Gr ner Veltliner. Klimaet er præget af det varme pannoniske klima i kombination med kolde, natlige luftstrømme fra det nordlige Waldviertel.

Producenten

Midt i den maleriske landsby Krustetten i det sydlige Kremstal ligger Müller-familiens vinmarker. Familienavnet nævntes første gang allerede i 1270 i Göttweiger stifts arkiver (slægten hed dengang Lesehof, siden 1936 har man brugt navnet Müller). Deres vinmarker ligger på bjerget Göttweiger, hvor der har været vindyrkning i lang tid. Familien Müller har dyrket jorden der i tre generationer - Leopold Müller, bedstefar i familien, startede med 0,7 hektar i 1936, som siden er blevet udvidet til 110 hektar af hans sønnesønner Leopold og Stefan. Hele familien er involveret i arbejdet på gården - Stefan tager sig af vinmarkerne, mens Leopold tager over, når vinene er nået frem til vingården. Han tager sig af kunderne med børnene Diana og Martin, mens Martha og Therese tager sig af tallene. Laurenz hjælper til i vinmarkerne, mens Verena tager sig af pynten og hjælper med maden sammen med Gertrude. De yngste familiemedlemmer Fernanda og Josefina er stadig for unge til at deltage i arbejdet med deres dynamiske familie.
https://www.weingutmueller.at