Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Silver Heights Vineyards Family Reserve Chardonnay 2019

Silver Heights VineyardsFamily Reserve Chardonnay 2019

Kina, Ningxia, 750 ml, 11,5%

Family Reserve Chardonnay er en elegant Chardonnay i burgundisk stil, som ifølge det anerkendte vinmagasin Wine Advocate stadig minder om en Puligny-Montrachet. Druerne plukkes i hånden og til et let tryk før den temperaturkontrollerede gæring. Til sidst lagres vinen i 12 måneder på franske bordeaux ···

Stykvis

259 kr

/flaske
Kasse (6 st)

259 kr

/ flaske, i alt 1 554 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Kylling og kalkun
  • And
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Vegetar og salater
  • Milde oste
Årgang

2019

Smagsnotat

Duften er indbydende med dejlige toner af gul frugt, honningmelon, citrus og fad med subtile nuancer af jasmin og kokosnød. Smagen er meget afbalanceret, hvor den elegante og sunde frugt, der også viser grapefrugttoner, fungerer i perfekt harmoni med den velintegrerede og subtile nye egetræssmag og den sprøde syre, som i eftersmagen suppleres af en dejlig mineralsk tone.

Drickes
2023-2025
Alkoholindhold
11,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC
Sukkerindhold
2 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
92p

Creamy-nougat, white-sesame and praline notes to the lemon citrus, yoghurt and yellow nectarine. The oak will find integration. Medium to full body with excellent acidity that cuts through the palate, leaving a long, refreshing finish.

Decanter
91p

Aged in 75% new oak for 8 months, this 100% Chardonnay has an aromatic nose of pear drop, white blossom, sweet vanilla and citrus. Saline and vanillary on the palate with banana, lemon, cream and and hint of crushed almonds, balanced by yellow apple acidity.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Family Reserve Chardonnay er en elegant Chardonnay i burgundisk stil, som ifølge det anerkendte vinmagasin Wine Advocate stadig minder om en Puligny-Montrachet. Druerne plukkes i hånden og til et let tryk før den temperaturkontrollerede gæring. Til sidst lagres vinen i 12 måneder på franske bordeaux-fade (20% nye).

Producenten

Historien om Silver Heights Vineyards begyndte i 1999, da Gao Lin besluttede, at en dag ville hans hjemprovins Ningxia blive en prestigefyldt region for vine i verdensklasse. Han begyndte at plante cabernet sauvignon vinstokke fra Frankrig og overbeviste sin datter, Gao Yuan (også kendt som Emma), til at rejse til Bordeaux for at tilmelde sig et Masters of Oenology program. I Frankrig havde Emma mulighed for at praktisere på flere historiske vingårde i Bordeaux, herunder det verdensberømte Château Calon-Ségur. Hun blev hurtigt nære venner med slottets vinmager, Thierry Courtade, hvis familie har lavet vin på Calon-Ségur i tre generationer. Deres venskab blev til kærlighed, og de giftede sig i 2003. I 2005 vendte Emma tilbage til Kina, som en af de få kinesiske kvinder med et Diploma National d'Oenolog. Kort efter kom Thierry og deres datter, også kendt som Emma, til Ningxia. Efter hjemkomsten arbejdede Emma først i en periode med Torres China, en af landets mest prestigefyldte vinimportører. Men hendes sande passion lå i vinfremstilling, og hun begyndte at samarbejde med sin far og Thierry for at begynde at lave en meget lille mængde vin på hendes forældres gård i udkanten af Yinchuan. En dag præsenterede Emma en umærket magnumflaske af sin 100 % Cabernet Sauvignon til Alberto Fernandez, administrerende partner i Torres China. Han var meget imponeret og foreslog straks følgende til hende; hun skulle lave vin på fuld tid, og Torres skulle distribuere den. Således blev Silver Heights endelig født. Og den første vin? Det blev Emmas Reserve. Siden deres første årgang i 2007 har Gao Lin, Emma og Thierry fortsat fokuseret på at lave vin af højeste kvalitet og på at udvikle Ningxia-terroiret.
https://www.silverheights.cn