Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Moscadello di Montalcino 2019

CapAnnaMoscadello di Montalcino 2019

Italien, Toscana IGP, 750 ml, 13,5%

De knuste druer udblødes 2 dage i mosten derefter starter gæringen, i ståltank som styres ned til en lav temperatur (12-14 °C) i ca. 1 måned. Derefter får vinen lov til at hvile i et par måneder i 11 hl. egetræsfade, inden aftapning. Den frigives til salg 4-6 mdr. efter høsten.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2019

Druer

Moscato

Smagsnotat

Duften er intens af eksotiske frugt og blomster aromaer. Smagen har et klart sødt touch med en velafbalanceret syre, som gør vinen læskende og levende i lang tid i eftersmagen.

Drickes
2023-2025
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC
Sukkerindhold
80 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De knuste druer udblødes 2 dage i mosten derefter starter gæringen, i ståltank som styres ned til en lav temperatur (12-14 °C) i ca. 1 måned. Derefter får vinen lov til at hvile i et par måneder i 11 hl. egetræsfade, inden aftapning. Den frigives til salg 4-6 mdr. efter høsten.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html