Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Pinot Grigio DOC Collio  2019

SchiopettoPinot Grigio DOC Collio 2019

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13,5%

Druerne til Collio Pinot Grigio di Schiopetto kommer fra det smukke Collio-område, hvilket betyder bakke, et vinområde for dem, der strækker sig fra den italienske til den slovenske grænse. Vinen består af 100% Pinot Grigio druer, der er plukket i hånden. Efter en let presning af vinen, gennemgå en ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2019

Smagsnotat

Guldgul hvis rgen. Duften er frisk varm frugtagtig med strejf af eksotiske frugter generelt og passionsfrugt i særdeleshed. Smagen er tør med en klar friskhed, der balancerer de fyldige smagstoner. BEMRK! Udluft vinen grundigt, så den kan vise sit fulde potentiale.

Drickes
2021-2025
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95p

Lots of subtle, sliced ripe peaches and pears with honey, blossom and lilac aromas. Cloves, too. It’s full-bodied and dense with impressive fruit and soft, creamy texture. It nicely framed with phenolics and acidity. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne til Collio Pinot Grigio di Schiopetto kommer fra det smukke Collio-område, hvilket betyder bakke, et vinområde for dem, der strækker sig fra den italienske til den slovenske grænse. Vinen består af 100% Pinot Grigio druer, der er plukket i hånden. Efter en let presning af vinen, gennemgå en kort bundfældning, inden gæringen foregår i rustfri ståltanke med temperaturkontrol. Vinen står på hylden i otte måneder.

Producenten

Det hele startede i 1970 i vinmarkerne omkring ærkebiskoppens palads i Capriva, afstået til Mario af kirken; vinmarker, som Mario totalrenoverede, og som endelig blev hans ejendom i 1989 efter mange forhindringer. Mario, der var fuldt ud klar over, at virksomhedens virkelige rigdom og styrke var jorden og planterne, forvandlede gammelt udyrket terræn til vinmarker, der blev blev gået i detaljer, han arbejdede hårdt for at gøre sine vinmarker unikke, og han udnyttede potentialet i 'Ponca' (typisk Friuli-terræn, der hovedsageligt består af ler og kalksten). Til sidst sluttede hans børn, Maria Angela, Carlo og Giorgio sig til ham for at drive virksomheden og fortsatte projektet med følsomhed og respekt, med kærlighed til tradition og ægte passion. I april 2014 kom virksomheden i hænderne på Rotolo-familien, som har til hensigt at holde Marios mission og produktive filosofi intakt for kontinuitetens skyld.
https://www.schiopetto.it/en/