Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Edition 1912M Rouge EKO 2020

Chateau PesquieEdition 1912M Rouge EKO 2020

Ekologisk

Frankrig, Rhône, 750 ml, 13%

Navnet Edition 1912M er en hyldest til Ventoux-bjerget, der tårner sig op omkring det med sine 1912 meter som det sidste store bjerg i Alperne. I folkemunde går bjerget under navnet Jætten fra Provence. Druerne til denne vin kommer fra vinmarker omkring foden af bjerget med en holdning på omkring 30 ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Smagsnotat

En enkel vin med kompleks og frodig frugt. Aroma og smag byder på toner af mørk frugt som solbær, kirsebær, ærter, violer og peberfrugter. God balance mellem frugt og syre. Lang frugtig eftersmag med både kraft, elegance og friskhed.

Drickes
2023-2027
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Navnet Edition 1912M er en hyldest til Ventoux-bjerget, der tårner sig op omkring det med sine 1912 meter som det sidste store bjerg i Alperne. I folkemunde går bjerget under navnet Jætten fra Provence. Druerne til denne vin kommer fra vinmarker omkring foden af bjerget med en holdning på omkring 300 meter over havets overflade. Jorden er mudret og kalkholdig og mikroklimaet er blandt de koldeste i Rhinen med store temperaturforskelle mellem dag og nat. Vinen består af 70% grenache og 30% syrah med små spor af cinsault og carignan. Druerne er stilket og ses i 15 dage i rustfri ståltanke og beton. Vinen lagres ikke på egetræsfade for yderligere at bevare den frugtige friske smag. Vinen er god at nyde som den er eller til rustik mad som pizza, grillet kød, charcuteri og retter med fugle.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/