Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Terrasses Rosé 2020

Chateau PesquieTerrasses Rosé 2020

Ekologisk

Frankrig, Rhône, 750 ml, 13%

Popul ra Château Pesquies vita vin Les Terasses. Navnet kommer fra latin og kan nemt oversættes tilansesamling af land og blev valgt fordi området i Ventoux består af bakker og dale. For at mestre det bølgende terræn var vinbønderne nødt til at bygge terrasser på de stejle bakker - hvoraf mange er t ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Smagsnotat

Vinet har en imponerende frisk duft af r da br og rter. Smagen emmer af friskhed med antydninger af urter og broderhindbær dominerer. En rose, der passer til mange forskellige typer mad og derfor kan drikkes hele året rundt.

Drickes
2021-2022
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
91p

I loved the 2020 Ventoux Terrasses Rosé. It has a terrific mix of ripe fruit, bright acidity, and a salty, mineral-like character on the finish that´s a joy to drink. Bright strawberry and framboise fruits, medium-bodied richness, and flawless balance define this terrific rosé from the Ventoux.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Popul ra Château Pesquies vita vin Les Terasses. Navnet kommer fra latin og kan nemt oversættes tilansesamling af land og blev valgt fordi området i Ventoux består af bakker og dale. For at mestre det bølgende terræn var vinbønderne nødt til at bygge terrasser på de stejle bakker - hvoraf mange er tilbage i dag. Chaudi re-familien valgte navnet som en hyldest til de forhold, der skal hugges ud af terrasserne på familiens grund. Jorden består af næringsfattig kalkholdig jord med en højde på cirka 350 meter. Blandingen består af 10% Syrah, 40% Grenache og 50% Cinsault og vinen kommer fra en første let presning af druerne. Der bruges ikke eg, alt for at bevare en sund og smuk frugtstruktur.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/