Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Chardonnay 2020

Chateau PesquieChardonnay 2020

Ekologisk

Frankrig, Rhône, 750 ml, 13%

I I begyndelsen af 1990'erne plantede Paul Chaudi tre hektar Chardonnay i Ventoux for at bevise, at det var muligt at lave en meget frisk og elegant Chardonnay med druer fra nye vinmarker ved foden af Mont Ventoux. Vinmarkerne har en jord bestående af mager kalkstensjord, som regel ret gruset, i en ···

Stykvis

99 kr

/flaske
Kasse (6 st)

99 kr

/ flaske, i alt 594 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2020

Smagsnotat

Meget aromatisk aroma og smag af solmoden citron, små citrus, sprøde æbler og hvide blomster (tjørn) som i det velafbalancerede bakkes op af en fin frisk og mineralrig eftersmag.

Drickes
2021-2014
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I I begyndelsen af 1990'erne plantede Paul Chaudi tre hektar Chardonnay i Ventoux for at bevise, at det var muligt at lave en meget frisk og elegant Chardonnay med druer fra nye vinmarker ved foden af Mont Ventoux. Vinmarkerne har en jord bestående af mager kalkstensjord, som regel ret gruset, i en gennemsnitshøjde mellem 200 og 300 m. Kombinationen af højden og jordens mineral giver sin store friskhed til vinen. Pauls s ner Fr d ric og Alexandre har skabt denne smukke, lette og mineralske chardonnay, der er karakteristisk for terroiret og mikroklimaet for denne højde. For at opnå dette, knuses druerne og placeres derefter i rustfri stålkar. Druesaften opbevares ved lav temperatur i ca. 10 timer før den kolde skal macereres. Herefter følger presning og most-sætning, som også foregår ved lav temperatur, som så afsluttes med alkoholgæringen med en gennemsnitstemperatur på 16-18 C. under processen.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/