Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Le Paradou Viogner 2020

Chateau PesquieLe Paradou Viogner 2020

Frankrig, Provence, 750 ml, 13%

Le Paradou er en vin, der er trofast i sit provencalske terroir. Det er en ægte ambassade for denne roste region kendt for sin autentiske livsstil, charmerende små landsbyer og lyse solskinsdage. Stilen pr. glas af regionens særlige mikroklima; køligt til smukke nætter og varme solskinsdage.Druerne ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2020

Smagsnotat

Smuff og aroma af hvid fersken, citrus og hvide blomster, hvor der i den meget friske og velafbalancerede smag i afslutningen fremkommer en klar mineralitet.

Drickes
2021-2023
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
9-11ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Le Paradou er en vin, der er trofast i sit provencalske terroir. Det er en ægte ambassade for denne roste region kendt for sin autentiske livsstil, charmerende små landsbyer og lyse solskinsdage. Stilen pr. glas af regionens særlige mikroklima; køligt til smukke nætter og varme solskinsdage.Druerne er høstet fra vinmarker beliggende på kalkstenskråninger, med lidt ler, i en gennemsnitlig højde på omkring 200 meter. Efter høst lægges klaserne til side, og drøvurnene lægges i rustfri stålstabler, hvor de holdes ved lav temperatur i 15 timer før skalmaceration. Herefter presses druemosten og anbringes ved lav temperatur. Malolaktisk gæring forhindres i at opretholde en god naturlig syre, og vinen er aldrig i kontakt med eg for at understrege en meget let viognier-stil.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/