Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Giscours Chateau Giscours Halvflaska 2010

Chateau GiscoursChateau Giscours Halvflaska 2010

Frankrig, Margaux, 375 ml, 13,5%

Château Giscours er en af de største ejendomme i Margaux og producerer i dag vin, der er værdig til sine 3 med Cru Class-status. Slottet ligger i Labarde kommune og har over 80 hektar vinmarker. Chateau Giscours 2010 er lavet af en blanding af 71% Cabernet Sauvignon og 29% Merlot høstet mellem 27. s ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Smagsnotat

Een klassisk indbydende duft af moden og kølig Cabernet med toner af mørk og rød da br, solbær, brombær, cedertræ, blyant. Smagen er fyldig, tydeligt defineret og kraftfuld med fine tanniner, der balancerer frugtens generøsitet. L ngden r spektakulære r.

Drickes
2013-2025
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
375 ml

Så tycker experterna

James Suckling
95p

Aromas of mint and currants with hints of fresh herbs. Then turns to plum jam. Full body, with well-integrated tannins and pretty fruit. Long and caressing. This is really outstanding. Better in 2017.

WineSpectator
94p

Features a lightly firm, singed alder frame around a core of dark plum, cherry and cassis bush notes. Taut tar and warm paving stone notes fill in on the finish. Shows serious, well-embedded grip, and the core of fruit is spot on. This has the range, length and cut for the cellar. Best from 2014 through 2030. — JM

WineAdvocate
92p

Deep garnet in color, the 2010 Giscours slips seductively out of the glass with notions of baked black cherries, mulberries and plum preserves plus hints of cassis, pencil lead and dried Provence herbs. Medium to full-bodied, the palate is toting a fair amount of oak with a sturdy frame of chewy tannins, coming through with a long, fruity finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Château Giscours er en af de største ejendomme i Margaux og producerer i dag vin, der er værdig til sine 3 med Cru Class-status. Slottet ligger i Labarde kommune og har over 80 hektar vinmarker. Chateau Giscours 2010 er lavet af en blanding af 71% Cabernet Sauvignon og 29% Merlot høstet mellem 27. september og 14. oktober.

Producenten

Tredje Cru Castle Château Margaux er det første klassificerede slot, du støder på, når du krydser Route de Médoc. Slottet har en meget lang historie; Første gang det blev nævnt var 1330 - ikke i vinsammenhæng men som befæstning. Giscors nævnes først i forbindelse med vin omkring 200 år senere - i 1552. Før den franske revolution blev slottet givet af Saint-Simon-familien, men efter revolutionen blev slottet konfiskeret og solgt i 1793 til to Boston-amerikanere - John Gray og Jonathan Davis. Masser af mennesker købte senere slottet af grev de Pescatore i 1845, som to år senere ansatte en ny fløjrådmand ved navn Pierre Skawinski. Denne rekruttering skulle vise sig at være et lykketræf for greven, da Skawinski med tiden blev en af de mest respekterede vindyrkere i Margaux og Bordeaux. Han opfandt blandt andet en plov, der stadig bærer hans navn, han var en af lederne i kampen mod meldug og han var også den, der introducerede revolutionære ideer om at lade tyngdekraften spille en stor rolle i vinfremstilling (en praksis, der gik ller n i dag). Skawinski kom til at tage sig af godserne i 50 år, og det var under hans styre, at slottet fik sin klassificering i 1855. Han blev også under ledelse af den nye regering, som begyndte, da Cruse-familien købte ejendommen i 1852. Cruse familie solgte ejendommen i 1913 og derefter fulgte en 40 rl ng periode med forfald. Efter en næsten usandsynlig prøvelse med plantning af hybride vinstokke (!), blev Ejendommen købt i 1954 af den algeriske vinbonde Nicolas Tari - der var kun 10 hektar vinmarker tilbage. Han sagde et håbefuldt job op og blev en kendt mand i området. Han blev blandt andet udvalgt til at være en af de 11 dommere i den historiske vinsmagning 'The judgment of Paris' i 1976. I 1995 solgte Tari til Eric Albada-Jelgersma gennem et hollandsk selskab, der fortsatte med at investere. i 1998 nåede det sit mest betydningsfulde punkt i historien til dato, da Giscours blev anklaget for at overtræde appellovgivningen ved at blande frugt fra n M doc i sin anden vin i 1995 La Sirene de Giscours. Rygtet siger, at mælk, vand og frugtsyre også blev tilsat. Anklagerne kom fra en forseelse for denne ansættelse. Tidligere teknisk direktør Jean Michel Ferrandez erkendte sig skyldig, men sagde, at 'alla gjorde det'. Siden da er der sket meget, meget takket være den nye chef Alexander van Beek (som også er ansvarlig for Ch teau du Tertre). I dag er vinene kendt for at være meget gode selv i svage år og Giscours har formentlig rekord i antallet af lige år. Vinene er stærke og ikke helt hvad man kunne forvente af en Margaux og siden år 2000 har den været kendt som en af områdets bedste. Af de i alt 165 hektar vinstokke er 102 hektar beplantet med vinstokke som følger: 60% cabernet sauvignon, 32% merlot, 5% cabernet franc og 3% petit verdot - andelen af cabernet sauvignon er stabil (indtil 1990, halvdelen af vinstokkene blev plantet med merlot). Der er også plantet 65 hektar i Haut-M doc, hvor druerne bruges til vinen Le Haut Medoc de Giscours. Ejendommens anden vin hedder La Sirene de Giscours. Jordene er gruset sandede og kalkholdige jorder. Det højeste punkt på kløfterne er 32 meter over havets overflade. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 45 år, men på ejendommen er der vinstokke, der er over 70 år gamle. 20 % af frøene dyrkes efter biodynamiske principper og andelen vokser hvert år Vinificeringen foregår i 26 tanke og 42 betontanke. 80% af den malolaktiske gæring foregår i tanke og 20 pp egetræsfade. Håndteringen foregår i 50% ny eg under 18 m nærmere.
http://www.chateau-giscours.fr/